• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  01 oktober 2020

  Op pad of thuis techniek ontdekken in de herfstvakantie!

  De herfstvakantie is weer in aantocht en dat betekent dat kinderen volop de tijd hebben om te onderzoeken! Wij geven de leukste technische museumtips die ondanks COVID-19 creatieve uitdagingen voor kinderen hebben bedacht. Liever thuis aan de slag vanwege corona of het slechte weer? Ook thuis is van alles te beleven met onze technische thuistips. Het wordt hoe dan ook een herfstvakantie vol techniek!

  Space Expo, Noordwijk

  Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen kinderen virtueel mee op een bijzondere missie in Space Expo! Gedurende 60 minuten volgen kinderen een vaste ‘COVID-19 proof’ route door het universum en langs de bijzondere pronkstukken van het museum. Tijdens deze virtuele missie ontdekken ze aan de hand van leuke opdrachten en experimenten de wereld van échte astronauten. Zo kunnen kinderen hun eigen astronautendiploma en een unieke Space Academy astronautenpatch verdienen! Plan hier je bezoek.

  Oyfo Techniekmuseum, Hengelo

  Het motto van het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo is ‘verboden af te blijven’, wel even wat anders dan de meeste musea waar je niet te dichtbij een kunstwerk mag komen! Bij Oyfo mogen kinderen naar hartenlust alles aanraken. Zo kunnen ze een stoommachine in gang te zetten, bellen met een telefoon met een draaischijf of aan de slag met de velourspers. Tijdens de herfstvakantie kunnen ze daarnaast spelen met verschillende technische doepakketjes waarmee ze een solar vliegtuig, borstelrobot of iets anders kunnen bouwen!

  Het Schip, Amsterdam

  Dit museum gaat volledig over de speelse architectuur van de Amsterdamse School. Leer jouw kinderen meer over de speelse vormen en creatieve gebouwen van deze bouwstijl! Naast tentoonstellingen voor jong en oud biedt het museum tijdens de herfstvakantie extra veel workshops aan voor kinderen. Laat ze bijvoorbeeld een Amsterdamse School tegel of een blauwdruk maken, een boek inbinden, figuurzagen, mozaïeken of een huis ontwerpen. Meer informatie.

  De Uitvindfabriek, Breda

  In De Uitvindfabriek kun je volop actief aan de slag met creatieve workshops. Laat je kinderen bijvoorbeeld een dolfijn van piepschuim of een bootje van afvalmaterialen maken. Of misschien vinden ze het leuker om zelf een filmpje op te nemen in de Green Screen studio of een tekenfilm te maken met de Praxinoscoop? Of experimenteren ze toch liever een keer met een 3D printer? Het kan allemaal bij de Uitvindfabriek!

  Thuis aan de slag

  Liever thuis aan de slag? Ook dat kan! Bijvoorbeeld met de proefjes van C3, lanceer bijvoorbeeld een raket met een bruistablet, ontdek wat zout met ijs doet of maak een ei doorzichtig. Ook NEMO Science Museum heeft een breed scala aan proefjes en vragen om te onderzoeken. Zoals ‘wat is een lantaarnopsteker?’ en ‘Hoe werkt animatie?’ Veel is er niet voor nodig, met een paar huis-, tuin- en keukenmiddelen kom je een heel eind.

  Wil je meer doen dan alleen proefjes? Neem dan een kijkje op de website van de Aha-vragengenerator. Hier vind je meer dan 140 wetenschap- en technologievragen die je thuis kunt onderzoeken. Hoe zorgen we dat er minder dieren uitsterven bijvoorbeeld? Hoe ziet jouw vingerafdruk eruit? Of wat doen we met een economische crisis? Kortom, ook thuis hoef je niet stil te zitten!

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer