• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    25 juni 2020

    (Online) voorlichting in de klas: speeddaten met vrouwelijke professionals en studenten

    VHTO organiseert speciaal voor meiden van 14-18 jaar beroeps- en studiekeuzevoorlichtingen in het voortgezet onderwijs. Ze kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met bèta/techniek- en IT- opleidingen en beroepen door ze met vrouwelijke professionals en studenten uit de bèta/techniek en IT wereld in contact te brengen.

    Door de verhalen van deze rolmodellen komen de meiden te weten wat werken in de techniek inhoudt. Ook krijgen ze de mogelijkheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen.

    Hoe zien deze voorlichtingen met speeddates eruit?

    Na een korte introductie van VHTO gaan de professionals in vier rondes van 15 minuten met de meiden in gesprek. Vooraf verstuurd VHTO lesmateriaal om de speeddates goed voor te bereiden en achteraf te reflecteren op de gesprekken. Daarnaast worden er voorlichtingsboekjes uitgedeeld of opgestuurd met daarin portretten van vrouwelijke bèta/technische professionals en studenten en worden er vlogs van vrouwelijke professionals gedeeld.

    VHTO verzorgt een voorlichting zowel online als offline. Online wordt er gewerkt met Microsoft Teams waarbij er aparte break-out rooms met de rolmodellen en de meiden gecreëerd worden. De deelnemers kunnen hun vragen zowel persoonlijk als in de chat stellen. Ook hierbij is VHTO aanwezig.

    Wil je ook een voorlichting voor de meiden op jouw school organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden via: vo@vhto.nl of meld je school hier direct aan. Meer algemene informatie over deze voorlichtingen lees je hier.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer