• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    05 november 2020

    Onderzoekend en Ontwerpend Leren? Gebruik deze Inspiratiemap met 60 activiteiten

    Wil jij de kinderen uit jouw klas uitdagen om op onderzoek uit te gaan, te ontwerpen en ontdekkingen te doen? Vraag dan de Inspiratiemap ‘Onderzoekend en Ontwerpend Leren, Wetenschap en Technologie met de midden-en bovenbouw’ aan! De map bevat 60 W&T-activiteiten geschikt voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8. Je kunt meteen met ze aan de slag!

    Negen thema’s

    De activiteiten uit de inspiratiemap sluiten aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en zijn eenvoudig uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen. De activiteiten in de map zijn ingedeeld in negen overzichtelijke thema’s die het accent aangeven van de activiteit. Het thema ‘Zie je dat?!’ is bijvoorbeeld gericht op organismen uit de natuur, het thema ‘wat gebeurt er?’ is gericht op natuurkundige verschijnselen en proefjes doen en het thema ‘wat ga jij maken?’ staat in het teken van ontwerpen en maken. Zo is er voor ieder kind wat wils!

    Naast de activiteiten bevat de map achtergrondinformatie over het nut van Onderzoekend en Ontwerpend Leren bij kinderen en staan er diverse interviews in met leerkrachten en de makers van de map. De map helpt (aankomende) leerkrachten en andere onderwijsprofessionals in het primair onderwijs om toekomstgericht onderwijs vorm te geven.

    Gratis downloaden

    De map ‘Onderzoekend en Ontwerpend Leren, Wetenschap en Technologie met de midden-en bovenbouw’ is gemaakt door een collectief van vijf onderwijsprofessionals en een vervolg op de in 2017 verschenen succesvolle inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen – Wetenschap en technologie met kleuters’. Beide mappen zijn gratis te downloaden als pdf of tegen betaling te bestellen als fysieke map.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer