• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  08 oktober 2019

  Nieuwe webinarserie: Organisatie van W&T-onderwijs

  In november brengt Jet-Net & TechNet in samenwerking met TechYourFuture een nieuwe webinarserie uit, speciaal voor schoolleiders en W&T-coördinatoren in het primair onderwijs! De serie ‘Organisatie van W&T-onderwijs’ zoomt in op de organisatorische kant van starten met en verankeren van wetenschap en technologie op de basisschool.

  De serie bestaat uit drie afleveringen van een uur, te volgen vanaf iedere computer met internet en geluid. In iedere aflevering deelt een inhoudelijk expert de laatste inzichten uit onderzoek en belicht een ervaringsdeskundige schoolleider of W&T-coördinator de praktijk. Schoolleiders, adjunct-directeuren, teamleiders en W&T-coördinatoren die zich bezighouden met organisatie, visie en beleid van wetenschap- en techniekonderwijs op hun school krijgen kennis en inspiratie aangereikt en hebben ruime gelegenheid om onderling ideeën en ervaringen uit te wisselen.

  Inhoud van de serie

  Webinar 1: Visie en beleid voor W&T – dinsdag 19 november 2019, 9.00-10.00 uur
  Dit webinar zoomt in op het belang van het hebben van een visie: waarom wil jouw school W&T-onderwijs aanbieden? Wat betekent dat voor de leerlingen en voor leerkrachten? Wat versta je onder wetenschap en techniek en welke invulling past bij jullie school en team? En: hoe zet je de stap van ‘dromen’ (visie) naar ‘doen’ (beleid)?

  Gastsprekers bij dit webinar zijn dr. Hanno van Keulen, lector leiderschap in onderwijs aan de Hogeschool Windesheim, en Adelien Buruma, bovenschools W&T-coördinator bij PCBO Tytsjerksteradiel. Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden.

  Webinar 2: Leiding geven aan verandering – dinsdag 14 januari 2020, 9.00-10.00 uur

  Het tweede webinar gaat over veranderen: hoe geef je de verankering van W&T vorm binnen het schoolteam en zorg je voor draagvlak? Hoe ga je om met ‘voorlopers’ en ‘afwachters’? En op welke manier kan W&T-onderwijs een aanjager zijn voor innovatie binnen jullie school?

  Gastspreker bij dit webinar is dr. Karin Brouwer-Truijen, Coursedirector Master Educational Leadership Hogeschool Saxion en als onderzoeker verbonden aan TechYourFuture. Zij gaat in op draagvlak: hoe creëer je dit binnen het team? Wat moet je leerkrachten bieden om in de ‘W&T-stand’ te komen? En hoe geef je leiding aan de verandering die W&T met zich meebrengt?

  Een schoolleider (n.t.b.) vertelt als ervaringsdeskundige over zijn of haar aanpak creëren van draagvlak voor W&T: wat werkte wel en wat werkte niet bij het in beweging krijgen van het team?

  Webinar 3: W&T verankeren – dinsdag 17 maart 2020, 9.00-10.00 uur

  In het laatste webinar in deze reeks staat de vraag centraal: ‘Hoe geef ik W&T een vaste plek in ons onderwijs?’ Welke kennis, houding en vaardigheden vraagt dat van leerkrachten? En welke van leerlingen? Waar halen jullie tijd, middelen en materialen vandaan?

  Dr. Tim Post, onderwijspsycholoog en zelfstandig onderwijsadviseur en -ontwikkelaar voor het primair  en als onderzoeker verbonden aan TechYourFuture, is gastspreker tijdens dit webinar. Hij zoomt in de verankering van W&T in het onderwijs: welke mogelijkheden heb je daarvoor? En welke voorwaarden gelden voor een succesvolle verankering?

  Als ervaringsdeskundige deelt een schoolleider (n.t.b.) zijn of haar ervaringen met het verankeren van W&T in het onderwijs.

  Aanmelden

  De webinars zijn met elkaar verbonden, maar ook goed los van elkaar te volgen. Een belangrijk doel van deze webinarserie is het onderling uitwisselen: deelnemers leren van elkaar. Laat je inspireren door de kennis, ervaringen en ideeën van collega’s van andere basisscholen.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer