• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  21 september 2020

  Nieuwe samenwerkingen beklonken tijdens inspirerende Meet Up in Leiden

  Vrijdag 11 september j.l. troffen zo’n dertig enthousiaste ambassadeurs van techniek & technologie uit het bedrijfsleven elkaar voor een regionale Meet Up van Jet-Net & TechNet bij Technolab. Het doel van de bijeenkomst? Gezamenlijk kijken naar de toekomst en het ontwikkelen van activiteiten met en voor het onderwijs. Met inachtneming van de RIVM-maatregelen werden er actief plannen gesmeed om leerlingen te inspireren en te verleiden tot een toekomst in de techniek of technologie. Tot slot bekrachtigden verschillende partners de geplande samenwerkingen binnen het Zuid-Hollandse netwerk van Jet-Net & TechNet met een handtekening.

  Foto’s door Roy Borghouts Fotografie

  Waterambassadeurs actief inzetten voor het VO

  De Stroomversnellers is een netwerk voor enthousiaste (WO, HBO en MBO) studenten in water- of maritieme opleiding en voor studenten uit andere opleidingen met een grote interesse in de water- of maritieme sector. Door dit netwerk kunnen studenten uitgebreid kennismaken met de water- en maritieme sector via inspirerende excursies, cases of bijeenkomsten. Binnen de Stroomversnellers organiseren De Waterambassadeurs mede educatie-activiteiten voor jongere doelgroepen. Zij gaan actief deelnemen aan de Career Days en de profielwerkstukken van leerlingen begeleiden. Jet-Net & TechNet zal bijdragen aan kennisdeling in de vorm van trainingen Bèta&TechMentality en de 7 werelden van Techniek. Zo maken we samen de activiteiten nog aansprekender  voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

  Programmeren in het Texas Instruments Python Lab

  Al meer dan 30 jaar is Texas Instruments (TI) te vinden in vele klaslokalen over de hele wereld. Zij maken en leveren grafische rekenmachines, computersoftware, apps en diverse apparatuur. Met hun technologie ondersteunen ze leraren en werken ze vooral aan het vergroten van de kennis en de motivatie van leerlingen voor wiskunde, wetenschappen en technologie. De producten, het ondersteunend lesmateriaal en de mogelijkheden om als leraar te ontwikkelen maken dat TI Education Technology een prachtige partner is binnen het netwerk van Jet-Net & TechNet. Naast het organiseren van masterclasses voor docenten en bijdragen aan events in de regio zal TI Education Technology zich richten op een van hun speerpunten: programmeren.

  In het dagelijks leven blijft het belang van technologie toenemen. De leerlingen die op school kennismaken met programmeren hebben daarom een voorsprong op anderen. Om ze daarbij te helpen, maakt TI het binnenkort mogelijk om op de middelbare school met TI-technologie te programmeren in programmeertaal Python.

  Samen met Sterk Techniekonderwijs Haaglanden (STOHA) geven we invulling aan de zogenaamde hotspots in de regio op een vmbo-school. De Technology Hotspot Delft richt zich op robotica en programmeeronderwijs. Een perfecte plek om een TI-Python lab in te richten.

  Intensief en professioneel samenwerken

  Het Sterk Techniekonderwijs Haaglanden (STOHA)  heeft de ambitie om binnen het technisch VMBO in de regio Haaglanden de samenwerking met het bedrijfsleven te intensiveren en te professionaliseren. Regionale samenwerking tussen scholen en bedrijven faciliteert immers onderwijsinnovatie, stages, professionalisering van docenten, techniekfaciliteiten en LOB-activiteiten.

  Jet-Net & TechNet is verheugd dat de samenwerking met het STOHA omschreven is in een gedeelde ambitie: samen met het onderwijs en het bedrijfsleven activiteiten ontwikkelen voor docenten en leerlingen.

  Blik op de toekomst

  Tijdens deze Meet Up werd één ding duidelijk, het bedrijfsleven richt hun blik op de toekomst. Het enthousiasme groeide in de loop van de ochtend en tijdens de lunch werden de plannen en ambities nog verder concreet gemaakt. Op naar nog meer mooie samenwerkingen in de regio Zuid-Holland. Binnenkort een vervolg tijdens de Meet Up voor het onderwijs.

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer