• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    02 juni 2020

    Nieuw: Online gastlessen over de bouw- en infrasector voor vmbo, havo en vwo

    Geef je les in het voortgezet onderwijs en wil je jouw leerlingen voorbereiden op hun studiekeuze? Dan kun je gebruik maken van de gloednieuwe digitale gastles die Bouwend Nederland maakte om jongeren een goed beeld te geven van de brede mogelijkheden in de bouw- en infrasector.

    Gastles op afstand

    Tijdens de coronacrisis kunnen de online gastlessen op afstand worden gegeven. Wanneer leerlingen weer naar school gaan kan de gastles ook informatief in het klaslokaal worden ingezet.

    De gastles is beschikbaar in 2 varianten, een voor vmbo basis-kader en een voor vmbo TL, havo en vwo.

    Bèta&TechMentality-model

    Voor de digitale gastlessen heeft Bouwend Nederland samengewerkt met het Jet-Net & TechNet Loket. Ook is gebruikgemaakt van het Bèta&TechMentality-model zodat verschillende typen jongeren worden aangesproken als het gaat om bèta en techniek. Gastspreker is Arjan Walinga (BIM onderwijsexpert van Bouwend Nederland) en de presentatie is in handen van Dennis de Winter (vlogger en influencer).

    Bekijk de digitale gastles

    Benieuwd? Bekijk de digitale gastles via het YouTube kanaal van de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’ van Bouwend Nederland en neem hem op in je lesprogramma om jouw leerlingen de mogelijkheden in de bouw- en infrasector te laten zien.

    Klik hier voor de digitale gastles voor vmbo basis-kader

    Klik hier voor de digitale gastles van vmbo TL, havo en vwo

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer