• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  11 februari 2022

  Meiden zijn de technische toekomst: meld je aan voor Girlsday 2022

  Meld jouw school of bedrijf nu aan voor Girls’ Day! Geef meiden tussen de 10 en 15 jaar de kans om hun technische talenten te ontdekken op donderdag 7 april 2022. Meiden kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met de techniek in de dagelijkse beroepspraktijk en leren vrouwelijke medewerkers kennen. Girls’ Day wordt georganiseerd door VHTO.

  Digitale kick-off

  Vorig jaar is voor het eerst een digitale feestelijke kick-off georganiseerd waaraan alle meisjes konden deelnemen. Die digitale opzet is door de deelnemers goed bevallen en daarom wordt dit jaar gekozen voor een hybride evenement met de volgende opzet:

  Online Kick-Off voor alle deelnemende scholen:
  In de ochtend zal Girls’ Day 2022 feestelijk openen met een live online programma. Alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema voor de kick-off wordt later bekend gemaakt.

  Bedrijfsbezoeken door meisjes door heel Nederland:
  Daarna openen bèta/technische of IT bedrijven (of afdelingen) en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes. Deelname aan Girls’ Day houdt een programma in van twee tot vier uur: een korte introductie, een rondleiding of demonstratie, kennismaking met (vrouwelijke) technische beroepsbeoefenaars, én een doe-activiteit, waarbij de meisjes zelf aan de slag mogen.

  Deelnemen

  Wil jij met jouw school of bedrijf gratis deelnemen aan Girls’ Day? Dat kan! Meld jouw school hier aan. Meld jouw bedrijf hier aan. 

  Toolkits

  Voor deelnemende bedrijven en scholen zijn speciaal toolkits ontwikkeld. Zo zorg je voor de beste voorbereiding op Girls’ Day. Er staan o.a. tips en tricks in hoe je een fysiek of een online bedrijfsbezoek organiseert voor bedrijven en informatie over de voorbereidende opdracht en afsluiting voor scholen. Klik hier om naar de Toolkits te gaan.

  Waarom Girls’ Day?

  Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren omdat meiden vaak niet weten welke technische beroepen er zijn die bij hun passen. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de techniek werken. Daarom is er Girls’ Day! Deze dag kan helpen de blik van deze meiden te verbreden en ze te helpen bij hun loopbaankeuzes. Girls’ Day laat meiden de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer