• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  11 februari 2022

  Meiden zijn de technische toekomst: meld je aan voor Girlsday 2022

  Meld jouw school of bedrijf nu aan voor Girls’ Day! Geef meiden tussen de 10 en 15 jaar de kans om hun technische talenten te ontdekken op donderdag 7 april 2022. Meiden kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met de techniek in de dagelijkse beroepspraktijk en leren vrouwelijke medewerkers kennen. Girls’ Day wordt georganiseerd door VHTO.

  Digitale kick-off

  Vorig jaar is voor het eerst een digitale feestelijke kick-off georganiseerd waaraan alle meisjes konden deelnemen. Die digitale opzet is door de deelnemers goed bevallen en daarom wordt dit jaar gekozen voor een hybride evenement met de volgende opzet:

  Online Kick-Off voor alle deelnemende scholen:
  In de ochtend zal Girls’ Day 2022 feestelijk openen met een live online programma. Alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema voor de kick-off wordt later bekend gemaakt.

  Bedrijfsbezoeken door meisjes door heel Nederland:
  Daarna openen bèta/technische of IT bedrijven (of afdelingen) en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes. Deelname aan Girls’ Day houdt een programma in van twee tot vier uur: een korte introductie, een rondleiding of demonstratie, kennismaking met (vrouwelijke) technische beroepsbeoefenaars, én een doe-activiteit, waarbij de meisjes zelf aan de slag mogen.

  Deelnemen

  Wil jij met jouw school of bedrijf gratis deelnemen aan Girls’ Day? Dat kan! Meld jouw school hier aan. Meld jouw bedrijf hier aan. 

  Toolkits

  Voor deelnemende bedrijven en scholen zijn speciaal toolkits ontwikkeld. Zo zorg je voor de beste voorbereiding op Girls’ Day. Er staan o.a. tips en tricks in hoe je een fysiek of een online bedrijfsbezoek organiseert voor bedrijven en informatie over de voorbereidende opdracht en afsluiting voor scholen. Klik hier om naar de Toolkits te gaan.

  Waarom Girls’ Day?

  Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren omdat meiden vaak niet weten welke technische beroepen er zijn die bij hun passen. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de techniek werken. Daarom is er Girls’ Day! Deze dag kan helpen de blik van deze meiden te verbreden en ze te helpen bij hun loopbaankeuzes. Girls’ Day laat meiden de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 03 januari 2023

  “In een half uur was het besloten: we richten Jet-Net op!”

  Speciaal voor het Jet-Net jubileum spreken we met een Jet-Netter van het eerste uur: Jeroen van der Veer....

  Lees meer
  Nieuws - 02 januari 2023

  Maak kans op de ASML Hybrid Experience Game

  Even rondkijken bij ASML zit er niet in. Daarom heeft het bedrijf een Experience Center gebouwd waar je...

  Lees meer
  Nieuws - 21 december 2022

  Jet-Net Alumni aan het woord: “De Girls’ Day is me altijd bijgebleven”

  Speciaal voor het Jet-Net jubileum spreken we met mensen uit het vak. Hoe hebben zij techniek leren kennen...

  Lees meer