• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    08 oktober 2019

    Meer inzicht in jongeren met de Bèta&TechMentality-Workshop

    Wil je ook met jouw onderwijsinstelling, netwerk of samenwerkingsverband beter inzicht in wat jongeren drijft en motiveert? En daarmee een bredere groep aanspreken voor een toekomst in de techniek? Vraag dan de kosteloze Bèta&TechMentality-workshop aan voor jouw team!

    In de Bèta&TechMentality-workshop maken professionals uit het voortgezet en beroepsonderwijs en uit het technisch bedrijfsleven kennis met het Bèta&TechMentality-model en de praktische toepassing ervan. De workshop geeft inzicht in hoe zij een bredere groep jongeren kunnen interesseren en enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek.

    Vijf types jongeren

    Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld en die dus ook elk hun eigen aanpak vergen. Deze bètatypes zijn: Ontdekkers, Creatieve Makers, Vernieuwers, Maatschappelijke Toepassers en Doeners. Elk van de segmenten biedt specifieke haakjes hoe deze jonge doelgroep tijdens hun schoolcarrière geïnteresseerd kan worden en blijven in techniek.

    De workshop

    De workshop duurt twee uur en bestaat uit een inleiding op het Bèta&TechMentality-model en het aansluiten op drijfveren van jongeren. Als deelnemer word je geprikkeld je te verdiepen in wat de jongeren waar jij dagelijks contact mee hebt, motiveert. Je denkt na over je eigen invloed op het beeld dat jongeren hebben bij techniek en hun uiteindelijke keuzes voor de toekomst. Ook maak je kennis met de 7 werelden van techniek, waarmee je de mogelijkheden van een toekomst in de techniek in aansprekende contexten voor jongeren plaatst.

    Je gaat praktisch aan de slag met de toepassing van het Bèta&TechMentality-model op je eigen vakgebied: onderwijs en voorlichtingsactiviteiten die aansluiten op de diverse drijfveren van een brede groep jongeren. Je gaat naar huis met een concreet idee en een eerste uitwerking en een praktisch werkboek om met collega’s verder te werken aan voor jongeren aantrekkelijke activiteiten.

    Aanmelden

    Enthousiast geworden? Meld je dan hier aan voor een workshop met jouw team. De workshop kan voor verschillende teams worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor docenten, mentoren, decanen of LOB-coördinatoren vanuit het onderwijs maar ook door gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en hr-medewerkers vanuit het bedrijfsleven.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer