• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  08 oktober 2019

  Meer inzicht in jongeren met de Bèta&TechMentality-Workshop

  Wil je ook met jouw onderwijsinstelling, netwerk of samenwerkingsverband beter inzicht in wat jongeren drijft en motiveert? En daarmee een bredere groep aanspreken voor een toekomst in de techniek? Vraag dan de kosteloze Bèta&TechMentality-workshop aan voor jouw team!

  In de Bèta&TechMentality-workshop maken professionals uit het voortgezet en beroepsonderwijs en uit het technisch bedrijfsleven kennis met het Bèta&TechMentality-model en de praktische toepassing ervan. De workshop geeft inzicht in hoe zij een bredere groep jongeren kunnen interesseren en enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek.

  Vijf types jongeren

  Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld en die dus ook elk hun eigen aanpak vergen. Deze bètatypes zijn: Ontdekkers, Creatieve Makers, Vernieuwers, Maatschappelijke Toepassers en Doeners. Elk van de segmenten biedt specifieke haakjes hoe deze jonge doelgroep tijdens hun schoolcarrière geïnteresseerd kan worden en blijven in techniek.

  De workshop

  De workshop duurt twee uur en bestaat uit een inleiding op het Bèta&TechMentality-model en het aansluiten op drijfveren van jongeren. Als deelnemer word je geprikkeld je te verdiepen in wat de jongeren waar jij dagelijks contact mee hebt, motiveert. Je denkt na over je eigen invloed op het beeld dat jongeren hebben bij techniek en hun uiteindelijke keuzes voor de toekomst. Ook maak je kennis met de 7 werelden van techniek, waarmee je de mogelijkheden van een toekomst in de techniek in aansprekende contexten voor jongeren plaatst.

  Je gaat praktisch aan de slag met de toepassing van het Bèta&TechMentality-model op je eigen vakgebied: onderwijs en voorlichtingsactiviteiten die aansluiten op de diverse drijfveren van een brede groep jongeren. Je gaat naar huis met een concreet idee en een eerste uitwerking en een praktisch werkboek om met collega’s verder te werken aan voor jongeren aantrekkelijke activiteiten.

  Aanmelden

  Enthousiast geworden? Meld je dan hier aan voor een workshop met jouw team. De workshop kan voor verschillende teams worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor docenten, mentoren, decanen of LOB-coördinatoren vanuit het onderwijs maar ook door gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en hr-medewerkers vanuit het bedrijfsleven.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  ‘Bij STEAM Limburg geen cola-en-chips activiteiten’

  STEAM Limburg brengt wetenschap en techniek op basisscholen bij elkaar in uniek netwerk. Nederland kent verschillende samenwerkingsverbanden op...

  Lees meer