• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  02 januari 2023

  Maak kans op de ASML Hybrid Experience Game

  Even rondkijken bij ASML zit er niet in. Daarom heeft het bedrijf een Experience Center gebouwd waar je toch een goede indruk krijgt van wat ASML maakt, waar het bedrijf voor staat en wie er werken. Maar hoe mooi zou het zijn als je dit Experience Center gewoon naar jouw klaslokaal kan halen? Hiervoor werd de Hybrid Experience Game ontwikkeld. ASML geeft 15 scholen deze kans tijdens de Hybrid Experience Game!

  Deze activiteit zorgt ervoor dat leerlingen (maximaal 30) in teams zowel online als met echte materialen aan de slag gaan. Alle spellen gaan over onderdelen van het productieproces van ASML. De thema’s light, coding, scale, optics, movement en chip komen terug in het spel.  De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur en is een spelconcept wat lijkt op de spellen die gebruikt worden in de hedendaagse escape rooms. Alle materialen, inclusief chromebooks worden geleverd bij jou op school. Het spel wordt online of live begeleid.

  Doelgroep: Leerlingen bovenbouw havo/vwo (vanaf leerjaar 4)

  Benodigd van de school

  • Motivatie waarom de school geselecteerd zou moeten worden voor deze activiteit
  • De school heeft tenminste 3 klassen waar de activiteit gedaan kan worden.
  • Een naam van een contactpersoon waarmee geschakeld kan worden over de inzet van “The ASML Experience Game” materiaal en programma.
  • Spel hosts (docenten)  die het spel mede begeleiden in de klas(sen) (wij verzorgen een korte train-the-trainer)
  • Ruimte voor 8 teams à 4 personen, wifi voor 8 Chromebooks en digiboard voor introductie.  (wij brengen de Chromebooks mee)

  Wat kost het?
  Als de school geselecteerd wordt vanwege een goede motivatie kost het de school niets. 15 scholen krijgen hier de kans voor. ASML maakt dit spel mogelijk voor de betreffende doelgroep. Er zal voor genoeg materiaal gezorgd worden om het met de afgesproken aantal klassen te kunnen spelen.

  Interesse?
  Meld je aan via deze link en motiveer waarom juist jullie school geselecteerd zou moeten worden voor deze kosteloze activiteit.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  ‘Bij STEAM Limburg geen cola-en-chips activiteiten’

  STEAM Limburg brengt wetenschap en techniek op basisscholen bij elkaar in uniek netwerk. Nederland kent verschillende samenwerkingsverbanden op...

  Lees meer