• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    22 oktober 2018

    Limburgse technologiebedrijven openen deuren voor vmbo, havo en vwo leerlingen tijdens Careerday-on-Tour

    Op 23 en 24 oktober organiseert Jet-Net & TechNet de eerste editie van Careerday-on-Tour in Zuid-Limburg. Zes regionale bedrijven openen hun deuren voor leerlingen uit bovenbouw vmbo, havo en vwo. Zij maken op actieve wijze kennis met de verschillende technologische bedrijven en professionals met een technische achtergrond. Dit met als doel om jongeren vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie en carrièrekeuze.

    De leerlingen uit 4 vmbo, 5 havo en 5/6 vwo hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in techniek en technologie en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. De scholen bezoeken met hun leerlingen in één dagdeel twee bedrijven. Ook krijgen zij van tevoren een opdracht voor hun leerlingen, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek. De opzet van de Careerday-on-Tour is goed in te passen in het LOB-programma van de school.

    Dit jaar doen voor het eerst ook vmbo leerlingen mee aan de Careerday-on-tour. Herm Hendrikx, Regiocoördinator Jet-Net & TechNet: “De Careerday-on-Tour in Limburg is een mooie aanvulling van de bestaande activiteiten tussen scholen en bedrijven. De kern is dat de leerlingen vooral in contact komen met professionals met een technische achtergrond en daardoor bewuster kunnen kiezen voor een vervolgstudie.”

    De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is. De volgende bedrijven nemen deel aan deze editie: Waterschap Limburg, Fibrant, Mijnwater, Arlanxeo, Vynova en Royal Haskoning DHV.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer