• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    26 september 2018

    Leerlingen Techport Regio ervaren technologisch bedrijfsleven tijdens Career Day

    In het feestelijk kader van het 100 jarig bestaan van Tata Steel hebben meer dan 600 vmbo en havo leerlingen deel genomen aan een speciale editie van de Career Day. Tijdens de Career Day krijgen deze leerlingen de kans om verschillende technische beroepen en bedrijven te ervaren. Dit met als uiteindelijke doel om hen te helpen bewuste keuzes te maken voor een toekomstige studie en carrière.

    Tijdens het evenement werden meer dan 30 workshops ingevuld door bedrijven en onderwijsinstellingen aangesloten bij Jet-Net & TechNet in de Techport regio. Hierdoor doen de leerlingen tijdens hun bezoek een divers beeld op van technologische bedrijven en studies. Zo kunnen zij onder andere EKB, Haprotech + Rolan Robotics en Vicoma in één dagdeel bezoeken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan opleidingsmogelijkheden. Hans Nooij, manager onderwijscontacten Tata Steel: “Hier ontdekken jongeren op een hele leuke, interactieve manier de technologische wereld. We zijn trots op de bedrijven, opleidingsbedrijven en scholen die hier een bijdrage aan leveren. Samen maken we er een geslaagd event van.”

    Zaanlands Lyceum verdiept samenwerking met Jet-Net & TechNet

    Het Zaanlands Lyceum is één van de scholen die al jaren de Career Day bezoekt. Samen met Tata Steel gaan zij binnenkort de samenwerking verdiepen. Om leerlingen te helpen met het maken van een bewuste studie- en beroepskeuze gaat de samenwerking tussen school en bedrijf namelijk verder dan dit evenement alleen. De deelnemende Jet-Net & TechNet scholen ondernemen van brugklas tot het eindexamen doorlopend activiteiten met het bedrijfsleven, ingebed in het curriculum van de school.

    Henk Ubbels, docent Scheikunde: “We zijn heel verheugd dat we gekoppeld zijn aan Tata Steel. Als docent heb ik al ervaren hoe er hier een wereld voor je open gaat, en nu kan ik dat ook met mijn leerlingen delen.”

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer