• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  03 mei 2022

  Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

  Op donderdag 21 april was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd georganiseerd in Alkmaar. Ruim 300 havo 4 en vwo 5 leerlingen ontdekten hier de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Hans Nooij, projectmanager Onderwijscontacten Jet-Net & TechNet en Techport, vertelt enthousiast: “Wat is het weer fijn om de Career Day te kunnen organiseren na twee stille jaren!”

  Verschillende workshops
  Dit jaar kwamen leerlingen uit heel Noord-Holland (en zelfs daarbuiten) bijeen in de Kees Kist Lounge van het AFAS Stadion in Alkmaar. De file op de heenweg mocht de pret niet drukken, want de leerlingen en docenten hadden er zin in! Iedere groep van ongeveer tien leerlingen werd gekoppeld aan een Career Guide; een student van een technische of technologische opleiding die de leerlingen alles kan vertellen over zijn of haar studie. Samen met de Career Guide bezochten de leerlingen vier verschillende interactieve workshops van een half uur. Zo streden ze tegen elkaar tijdens de lettuce battle van Seed Valley, zorgden ze ervoor dat Amsterdam niet overstroomt bij een workshop van Waternet en bekeken ze de techniek aan de binnenkant van een vliegtuig van KLM.

  Hoe zag de Career Day eruit in beeld? Bekijk onderstaande video om een goede impressie te krijgen van de dag:

  Technische en technologische bedrijven
  Alle deelnemende bedrijven waren Seed Valley, Dutch Nao Team, Waternet, Tata Steel, Rijkswaterstaat, Microsoft, Abbott, KLM, SMC, Antennebureau, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam en IBM. Allemaal verzorgden zij een interactieve workshop op eigen wijze. Zo zat de afwisseling er goed in. Waarom de bedrijven het belangrijk vinden om hun bijdrage aan de Career Day te leveren? Bert Bak van SMC vertelt: “Heel veel van onze medewerkers zijn Noord-Hollanders. Daarom vinden wij het ook belangrijk om hier bij Jet-Net & TechNet aanwezig te zijn; om te helpen om meer jongeren te interesseren om in de techniek verder te gaan. Dat is ongelooflijk belangrijk want er zijn ontzettend veel banen op alle niveaus. Mensen zijn keihard nodig!”

  In samenwerking met Bètapartners
  Deze editie van de Career Day Noordwest werd georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Bètapartners. Dit is een netwerk waarin de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, ruim 45 VO-scholen, bedrijven en maatschappelijke instellingen samenwerken aan goed bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. Alle deelnemende scholen van de Career Day Noordwest komen uit het netwerk van Bètapartners.

  Heb je vragen over de Career Day Noordwest? Neem contact op met regiocoördinator Erik de Mink via e.demink@jet-net.nl.

  Sfeerimpressie in foto’s

   

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 08 mei 2023

  ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

  Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2023

  ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

  Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

  Lees meer
  Nieuws - 25 april 2023

  Succesfactoren: hoe verhogen we de keuze voor een technisch profiel?

  De afgelopen jaren zien we een afname in het aantal jongeren dat kiest voor een technisch profiel op...

  Lees meer