• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  21 februari 2018

  Leerlingen debatteren over technologische vraagstukken tijdens Meet the Boss 2018

  Leerlingen uit 42 verschillende havo/vwo-klassen gaan de komende weken de strijd met elkaar aan tijdens debatwedstrijd Meet the Boss. Zij debatteren fanatiek over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. Na voorrondes bij VDL ETG, MaxGrip en Shell hebben de eerste scholen zich geplaatst voor de finale op 19 april bij Tata Steel.

  Regionale voorrondes

  Aan de landelijke finale op 19 april 2018 gaan 14 regionale voorrondes vooraf bij verschillende Jet-Net bedrijven, namelijk: Siemens, FrieslandCampina, KPN, VDL ETG, Philips, ASML, Fluor, Tata Steel, NXP, MaxGrip, Akzo Nobel, Shell, DSM en Unilever. De Boss, topmanager van het Jet-Net bedrijf, is daarbij voorzitter van een driekoppige jury. De Boss leidt het debat in en discussieert mee. Als het debat is afgelopen, kiest de Boss welke school zich het beste heeft geweerd. Alle debatten worden georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut. Doel van de wedstrijd is jongeren te enthousiasmeren voor een vervolgopleiding en carrière in bèta, technologie en ICT.

  De Bosses inspireren de leerlingen tijdens de verschillende voorrondes. Zo vertelt Andreas Nowak, site manager Shell Rijswijk & Amsterdam, over zijn werk: “Het leukste aan mijn baan is dat ik elke dag met veel mensen en technologie te maken heb. Vooral het snijvlak tussen technologie en mensen is heel leuk.” Ook vertelt hij hoe deze interesse werd aangewakkerd door een erg goede scheikunde docent.

  Terugblik op de eerste voorrondes

  De eerste drie voorrondes hebben inmiddels plaatsgevonden bij VDL ETG, MaxGrip en Shell. Het Bonhoeffer College, locatie Bruggertstraat uit Enschede, Het Alfrink College uit Zoetermeer en het Amadeus Lyceum uit Vleuten hebben zich geplaatst voor de finale.

  Naast het winnen van een plek in de finale, wordt er ook een individuele prijs voor de meest gepeperde uitspraak uitgereikt. Bij MaxGrip debatteerden de leerlingen over de stelling: “MaxGrip onderneemt duurzaam en daarom moeten alle medewerkers zich ook duurzaam gedragen”. De leerlingen leefden zich helemaal in, waarop één van de leerlingen vroeg: “Leuk dat medewerkers van MaxGrip zich duurzaam moeten gedragen, maar hoe wil MaxGrip dit nou buiten het werk om controleren?” Deze leerling ging voor deze uitspraak met de befaamde pepermolen naar huis.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 28 september 2022

  20 jaar Jet-Net: technologie belangrijker dan ooit!

  Dit schooljaar bestaat Jet-Net 20 jaar. Het feestjaar werd afgelopen woensdag 21 september afgetrapt vanuit het Philips Stadion...

  Lees meer
  Nieuws - 20 september 2022

  Technisch bedrijfsleven en leerlingen ontmoeten elkaar tijdens Career Days Zuid

  Vandaag en morgen (20 en 21 september) staat het Nexus gebouw van Fontys Eindhoven even helemaal in het...

  Lees meer
  Nieuws - 19 september 2022

  ScienceMakers Awards 2022: Hét podium voor jong en innovatief talent

  Woensdagmiddag 21 september 2022 worden ruim 100 jongeren als ScienceMaker gehuldigd in het Philips Stadion in Eindhoven. Allemaal...

  Lees meer