• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  30 juni 2021

  Leerlingen aan de slag met de 7 werelden van techniek tijdens Game On

  Het Chassé theater, het NAC Stadion, de sportschool, het bouwbedrijf, de snoepfabriek: overal zijn technici nodig! En daarom was het “Game On” in de regio West-Brabant! Tijdens dit techniekevenement ontdekten 1400 vmbo leerlingen van 31 mei t/m 4 juni de 7 werelden van techniek. Niet alleen online, maar ook in de klas gingen de leerlingen aan de slag met 5 doe-opdrachten. Daarna werd er per team online een korte game gespeeld waarbij ze het tofste festival mogen bouwen! In totaal gingen 12 scholen uit de regio de uitdaging van Game On aan. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed en meer is dan ze in eerste instantie misschien denken.

  Als afsluiting van de week keken alle klassen van Game On 2021 mee via een spetterende livestream dat werd uitgezonden vanuit de AM&TS Curio in Hoogerheide. En daar werd ook de winnende klas bekend gemaakt, namelijk ’t Ravelijn in Steenbergen! Zij reageren op hun winst:

  “Vorige week werden onze leerlingen van 1MA verrast door een team van de techniekmanifestatie ‘Game On’ Regio West-Brabant. Zij bleken de winnaar te zijn van deze manifestatie waaraan 1400 leerlingen van middelbare scholen uit deze regio deelnamen. Voor hen was er taart, roem, een prijs en ook nog een welkom ijsje waarop de school trakteerde. De techniekmanifestatie werd gehouden tijdens de Dutch Technology week.

  De bekendmaking gebeurde tijdens een livestream waarnaar alle deelnemende scholen uit West-Brabant gelijktijdig keken. Hierin kregen ze eerst een presentatie van de resultaten van Game On. Ook zagen de Ravelijners een live interview met twee van hun klasgenoten Maro en Liam. Toen tijdens de livestream de winnende klas bekend werd gemaakt zagen de leerlingen tot hun verbazing zichzelf live in beeld en kwam een lid van het Game-On-team hun lokaal binnengelopen. Nadat slingers waren geknald kregen de winnaars een traktatie.”

  Je kijkt de livestream hier terug:

  De organiserende partners van Game On regio West-Brabant zijn Jet-Net & TechNet, FME, IW Brabant-Zeeland, Vekon Besturingstechniek, Curio & Toptechniek in Bedrijf.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer