• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  21 december 2021

  Kerstvakantie: breng techniek naar je thuis

  Het is kerstvakantie! Dat betekent dit jaar helaas geen sneeuwpoppen bouwen en dagjes weg naar een museum. Toch kun je je thuis ook uitstekend vermaken, bijvoorbeeld met leuke spelletjes of spannende films. Maar heb je er ook al aan gedacht om deze kerstvakantie toch een beetje leerzaam te maken voor jouw kinderen? Wij zetten 6 leerzame én leuke technische thuis-activiteiten voor je op een rijtje:

  Winterse proefjes met NEMO

  Normaal ontdek je in Science Museum Nemo de coolste dingen, maar gelukkig valt er thuis ook een hoop te ontdekken! Ontdek thuis de wereld om je heen met één van de vele korte proefjes. Denk bijvoorbeeld samen na over de vragen ‘Kun je een huis bouwen in één dag?’ en ‘Hoe werkt een zonnepaneel?’. Klik hier om naar de proefjes te gaan.

  Thuis in de ruimte

  Laat je kinderen de ruimte vanuit huis verkennen met thuisinderuimte.nl! Deze website biedt lessen, activiteiten en informatie over de fascinerende wereld van de ruimtevaart. Ook kun je vragen stellen aan ruimtevaarder André Kuipers. Dus hebben jouw kinderen een prangende vraag? Je stelt ‘m hier!

  Ontsnap uit de Grootste Escaperoom van Nederland

  Met de Grootste Online Escaperoom helpen jouw kinderen Nikki met haar fictieve klimaatneutrale zeiltocht om de wereld. In drie verschillende levels (1) briesje, (2) fikse wind en (3) storm komen ze erachter hoe je de boot in beweging moet houden met groene energie en AI. Hoe kom je op de juiste locatie en hoe houd je contact zonder internet? Zo leren je kinderen meer over technologie en gaan ze aan de slag met hun digitale skills. Start de game hier.

  Laat je verrassen door de Aha!-vragengenerator

  Wat is kippenvel? Kan geluid bewegen? Met deze praktische digitale tool kun je samen met je kinderen in slechts 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord op een van de vele W&T-vragen. Probeer het ook: www.ahaindeklas.nu

  Bouw een huis in Minecraft

  Op de GeoCraft server staat heel Nederland in Minecraft. Deze wereld is ingeladen door computers en was nogal kaal. Inmiddels is er een community van ongeveer 50.000 kinderen in Nederland die meebouwen in GeoCraft om de gebouwen, wegen en steden zo kleurrijk en realistisch mogelijk te maken. Help deze kerstvakantie ook mee, laat je kinderen bijvoorbeeld jullie huis, school of supermarkt nabouwen! Klik hier om mee te doen.

  Maak een lockdownlicht

  De Ontdekfabriek heeft iets leuks: bouw thuis een écht lockdownlicht. Zet een (kerst)boodschap op je zelfgebouwde lamp en je plakt hem met een handig zuignapje zó vast aan je raam! Bestel het bouwpakket voor twee lockdown-lichten voor €17,50.

   

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer