• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  24 februari 2021

  Kennismaken met techniek kan nu ook gewoon op afstand

  Leerlingen laten kennismaken met techniek, ook in coronatijd? In samenwerking met technische bedrijven biedt Jet-Net & TechNet een nieuwe reeks videogastlessen, speciaal voor de onderbouw van het vmbo. Met de interactieve gastles kunnen docenten hun leerlingen ook op afstand laten rondkijken in de wereld van techniek.

  Hoe ziet een modern metaalbedrijf er van binnen uit? Wat maken ze er eigenlijk? Met welke materialen en machines? En wat voor mensen werken er? In een interactieve videogastles geeft Hoekman RVS uit Nieuwleusen een uniek kijkje achter de schermen, zodat leerlingen zich ook in coronatijd kunnen voorbereiden op hun profielkeuze. Docenten en decanen kunnen de videogastlessen en bijbehorende lesmaterialen gebruiken op elk moment dat ze uitkomt.

  Duurzaam produceren

  Hoekman RVS uit Nieuwleusen is de eerste gastlesgever in een serie. Directeur Gert Hoekman (32) neemt de leerlingen mee langs de verschillende afdelingen van zijn bedrijf – van verkoop tot engineering en productie – en vertelt ook hoe zijn bedrijf omgaat met thema’s als duurzaamheid: hoe kun je slim energie besparen en materialen zo veel mogelijk hergebruiken?

  Deuren digitaal open

  “Scholen zijn bij ons altijd welkom om een kijkje te nemen in het bedrijf”, zegt Hoekman. “Maar helaas is dat momenteel geen optie door corona. Daarom werkten we graag mee aan deze interactieve videogastles van Jet-Net & TechNet. Zodat leerlingen ook nu bij ons kunnen kennismaken met techniek: we brengen een bedrijfsbezoek gewoon digitaal naar de klas. Hopelijk inspireren we zo veel jongens en meiden om eens na te denken over een loopbaan in de techniek.”

  Techniek ‘geweldige sector’

  De videogastles is meer dan een kijkje achter de schermen bij een metaalbedrijf. In de video geeft ‘gastdocent’ Gert Hoekman de leerlingen ook opdrachten die ze in de klas eenvoudig kunnen uitvoeren. Die afwisseling tussen informatie en ‘zelf doen’ zorgt dat de leerlingen actief betrokken blijven. Hoekman: “Techniek is een geweldige sector, met kansen voor iedereen. Dat hopen we met deze videogastles ook te laten zien. Techniekpromotie kan niet stil komen te liggen door corona. Daar is het veel te belangrijk voor.”

  Meer videogastlessen

  De komende maanden produceert Jet-Net & TechNet samen met technische bedrijven uit verschillende sectoren nog meer interactieve videogastlessen. Je vindt de video’s en de bijbehorende lesmaterialen hier.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer