• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  09 maart 2018

  Juryleden Philips en ASML delen ervaringen met Meet the Boss

  Leerlingen uit 42 verschillende havo/vwo-klassen gaan de strijd met elkaar aan tijdens debatwedstrijd Meet the Boss. Zij debatteren fanatiek over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij. De voorrondes van debatwedstrijd Meet the Boss zitten er bijna op. De volgende scholen hebben zich geplaatst voor de finale bij Tata Steel op 19 april, gefeliciteerd!

  1. Bonhoeffer College Enschede – VDL ETG
  2. Amadeus Lyceum Vleuten – MaxGrip
  3. Alfrink College Zoetermeer – Shell
  4. Scholengemeenschap Were Di Valkenswaard – ASML/Philips
  5. Heerbeeck College Best – ASML/Philips
  6. Lyceum Schöndeln Roermond – DSM/Sabic
  7. Eemsdeltacollege Delfzijl – Akzo Nobel
  8. Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen – NXP
  9. Bonhoeffer College Castricum – Tata Steel
  10. Regius College Schagen – Fluor
  11. RSG Wolfsbos – Friesland Campina
  12. Christelijk Gymnasium Sorghvliet- KPN
  13. Maerlant Brielle – Unilever
  14. Siemens: op moment van schrijven strijden deze leerlingen nog op een plek in de finale!

  Tess Speelpenning – jurylid Philips | product researcher

  “Ik vond het erg leuk om mee te doen als jurylid van Meet the Boss: het was leuk om het enthousiasme te zien waarmee de leerlingen het debat voerden.

  Ze hadden zich goed voorbereid op verschillende stellingen en hebben zich hiermee verdiept in zowel feitelijke als emotionele gevolgen die technologie kan hebben op maatschappelijke thema’s. Voor de leerlingen ging de ochtend misschien vooral ook over het debat zelf, terwijl ze onbewust kennis hebben kunnen maken met de kracht van innovatie, en de impact die dit kan hebben op de samenleving.”

  Vikthor Looten – jurylid ASML | labor market communications

  “Voor mij was het de eerste keer, jureren tijdens Meet the Boss. Ondanks dat ik mijn voorbereidingen ruim voldoende waren, wist ik niet precies wat ik moest verwachten. Officieel debatteren doe ik vandaag de dag niet veel meer, de laatste debatten waren voornamelijk op de middelbare school. Dat is alweer een tijd geleden.

  Na nog een keer de jury procedures doorgelezen te hebben, was het dan tijd voor het debat. Drie verschillende scholen liepen de ruimte in en de leerlingen gingen keurig op hun plek zitten. De regels waren simpel: In het Engels debatteren over vier technologische stelleningen, waarvan drie bekend en een onbekend.

  Als jury viel mij een ding op: de deelnemers waren fanatiek, gedreven en goed voorbereid. Deelnemers haalden alles uit de kast om het debat te winnen: van recente onderzoeken tot aan papers. Maar met alleen goede argumentatie haal je het nog niet bij de jury, er zijn meer punten waar je als jury op let. Teamwork, respect, non-verbale communicatie en andere aspecten tellen ook mee.

  In die aspecten zag je ook de grootste verschillen qua teams. De ene school scoorde goed op kennis, maar de andere school liet meer emotie zien en weer een andere school wist een unieke draai te geven aan het debat. Als jurylid is het niet alleen leuk, maar ook leerzaam om middelbare school leerlingen zo aan het werk te zien gaan.

  Dit resulteerde in een spannende strijd tussen de deelnemende scholen. In de eindstand, scheelde de drie scholen maar enkele punten van elkaar. Maar ondanks dat er uiteindelijk een school de beste is, mogen de andere scholen zich absoluut niet schamen voor hun resultaat. Een voor een wisten ze indruk te maken op de jury.”

  Ruben Ridderbos – jurylid Philips | management trainee marketing

  “Als jurylid heb ik erg genoten van het Meet the Boss debateer event. Het was indrukwekkend hoe voorbereid & gepassioneerd alle deelnemers waren. Dit zorgde voor inhoudelijk sterke debatten waar het plezier van afspatte. Ik denk dat het een goede leerervaring voor de deelnemers is geweest omdat zij op basis van feiten discussiëren en een stelling vanuit verschillende invalshoeken leren bekijken. In onze diverse samenleving is dit een belangrijke competentie en ik ben er van overtuigd dat alle deelnemers dit meenemen in het verdere verloop van hun carrière/leven.”

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer