• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  29 mei 2018

  Jet-Net Webcast NEN: normalisatie

  Gisteren gaf Eric van der Blom in meerdere klassen tegelijk in Nederland een online gastles over zijn werk bij UNETO-VNI als Vakspecialist Sanitaire Technieken. Tevens is hij docent en lid van de normcommissie NEN 1006. In de webcast worden de leerlingen zelf actief betrokken bij vraagstukken over normalisatie. De uitzending is nu eenvoudig terug te kijken en speciaal gericht op leerlingen 3 havo/vwo met het vak natuurkunde.

  Centraal in de uitzending staat het werk van Eric en de natuurkunde die hij daarbij gebruikt. Op deze manier doen de leerlingen naast inhoudelijke kennis ook een beeld op van een technisch beroep. Het ervaren van beroepsbeelden is voor veel leerlingen immers geen vanzelfsprekendheid, maar wel noodzakelijk voor het kiezen van een profiel. De uitzending maakt deel uit van een reeks webcasts, waarbij steeds verschillende Jet-Net bedrijven een beeld geven van het werken in een technologische omgeving.

  Inhoud van de webcast

  Zo geeft Eric van der Blom in deze webcast een beeld van zijn medewerking aan de totstandkoming van NEN 1006. NEN ondersteunt in Nederland het normalisatieproces. Een norm is een vrijwillige afspraak tussen partijen over een product, dienst of proces. Tijdens de online gastles duiken we in de wereld van de norm NEN 1006, die gaat over afspraken die zijn gemaakt over leidingwaterinstallaties in gebouwen. Bijvoorbeeld als het gaat om materiaalgebruik, verversing van water en temperatuur.

  De uitzending is op elk moment van de dag online terug te kijken met de klas. De uitzending duurt 40 minuten en past daarom goed in één lesuur. De klas wordt gevraagd actief mee te doen door het beantwoorden van quizvragen die tijdens de uitzending worden behandeld. Aanvullend op de webcast verstrekt Jet-Net & TechNet in samenwerking met docenten lesmateriaal. Op deze manier sluit de uitzending goed aan op het curriculum van de leerlingen.

  Terugkijken

  Link naar de uitzending en lesmateriaal

  Overzicht van eerdere en toekomstige uitzendingen

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer