• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  20 maart 2018

  Jet-Net Webcast KPN: hacken en encryptie

  Vandaag gaf Koen van Rhee in meerdere klassen tegelijk in Nederland een online gastles over zijn werk bij KPN. In de webcast worden de leerlingen zelf actief betrokken bij vraagstukken over hacken en encryptie. De uitzending is nu eenvoudig terug te kijken en speciaal gericht op leerlingen 3 havo/vwo met het vak Wiskunde.

  Centraal in de uitzending staat het werk van Koen en de wiskunde die hij daarbij gebruikt. Op deze manier doen de leerlingen naast inhoudelijke kennis ook een beeld op van een technisch beroep. Het ervaren van beroepsbeelden is voor veel leerlingen immers geen vanzelfsprekendheid, maar wel noodzakelijk voor het kiezen van een profiel. De uitzending maakt deel uit van een reekswebcasts, waarbij steeds verschillende Jet-Net bedrijven een beeld geven van het werken in een technologische omgeving.

  Inhoud van de webcast

  Zo geeft Koen van Rhee in deze webcast een beeld van zijn werk als leiding van het Strategie en Beleidsteam op het Chief Information Security Office van KPN. In deze functie houdt hij zich in de basis bezig met twee vragen:
  1. Hoe houden we hackers buiten?
  2. Hoe zorgen we ervoor dat klanten zo min mogelijk overlast ervaren mocht er toch iets mis gaan?
  Koen heeft wiskunde gestudeerd en ervaring opgedaan als hacker. In 2012 heeft KPN een eigen security team gestart met eigen hackers, waarvan Koen er destijds één van de eerste was!

  De uitzending is op elk moment van de dag online terug te kijken met de klas. De uitzending duurt 40 minuten en past daarom goed in één lesuur. De klas wordt gevraagd actief mee te doen door het beantwoorden van quizvragen die tijdens de uitzending worden behandeld. Aanvullend op de webcast verstrekt Jet-Net in samenwerking met docenten lesmateriaal. Op deze manier sluit de uitzending goed aan op het curriculum van de leerlingen.

  Terugkijken

  Link naar de uitzending en lesmateriaal: https://ssl.webinar.nl/jetnet/#!/jetnet/20180319_1

  Overzicht van eerdere en toekomstige uitzendingen: http://www.jet-net.nl/activiteiten/landelijk/jet-net-webcast.html

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 08 mei 2023

  ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

  Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2023

  ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

  Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

  Lees meer
  Nieuws - 25 april 2023

  Succesfactoren: hoe verhogen we de keuze voor een technisch profiel?

  De afgelopen jaren zien we een afname in het aantal jongeren dat kiest voor een technisch profiel op...

  Lees meer