• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    30 januari 2018

    Jet-Net Webcast: de scheikundige wereld van blik

    Afgelopen maandag 29 januari gaf Joyce Janse bij meerdere klassen tegelijk in Nederland een online gastles over haar werk bij Tata Steel. In de webcast gaf ze niet alleen een beeld van haar werk, maar werden de leerlingen ook zelf actief betrokken bij scheikundige vraagstukken over blik. De uitzending is nu eenvoudig terug te kijken en speciaal gericht op leerlingen 3 havo/vwo met het vak Scheikunde.

    Tata Steel viert dit jaar haar 100 jarig jubileum en opent in de uitzending haar deuren voor leerlingen 3 havo/vwo. Centraal in de uitzending staat het werk van Joyce en de scheikunde achter de totstandkoming van blik. Op deze manier doen de leerlingen naast inhoudelijke kennis ook een beeld op van een technisch beroep. Het ervaren van beroepsbeelden is voor veel leerlingen immers geen vanzelfsprekendheid, maar wel noodzakelijk voor het kiezen van een profiel. De uitzending maakt deel uit van een reeks webcasts, waarbij steeds verschillende Jet-Net bedrijven een beeld geven van het werken in een technologische omgeving.

    Zo geeft in deze webcast Joyce Janse een beeld van haar werk als Operations Manager bij Tata Steel. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de filmlijn en lamineerlijn van het product Protact, waarbij op een nieuwe manier verpakkingen worden gemaakt. Achttien jaar geleden begon haar carrière bij Tata Steel na het afronden van een studie Materiaalkunde. In deze studie ligt de focus op zowel de samenstelling en structuur van materialen, als hun eigenschappen. Joyce weet in de uitzending goed duidelijk te maken wat er allemaal bij het ontwikkelen van blik komt kijken, welke scheikundige processen daaraan ten grondslag liggen en wat dit van haar vraagt als professional.

    De uitzending is op elk moment van de dag online terug te kijken met de klas. De uitzending duurt 35 minuten en past daarom goed in één lesuur. De klas wordt gevraagd actief mee te doen door het beantwoorden van quizvragen die tijdens de uitzending worden behandeld. Aanvullend op de webcast verstrekt Jet-Net in samenwerking met docenten lesmateriaal. Op deze manier sluit de uitzending goed aan op het curriculum van de leerlingen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer