• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    11 september 2018

    Als Jet-Net & TechNet bedrijf een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs?

    Samen naar een sterk technisch vmbo

    De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom wordt er vanaf september 2018 extra geïnvesteerd in het technisch vmbo. Het is daarin van belang dat vmbo-scholen, mbo-instellingen, lokale bedrijven en overheden intensief samenwerken. Omdat de arbeidsmarkt overal anders is en daarmee de vraag naar technisch personeel verschilt, worden scholen gevraagd regio’s te vormen, bestaande uit minimaal twee vmbo-scholen, een mbo-school en het (regionale) bedrijfsleven en een plan te maken voor een kwalitatief hoogstaand, duurzaam en dekkend technisch vmbo.

    Change agents vanuit Jet-Net & TechNet

    Een aantal bedrijven vanuit Jet-Net & TechNet hebben aangegeven een bijdrage te willen leveren aan het technisch vmbo, door mee te denken met scholen en regio’s op zowel inhoudelijk (innovatieve technologieën in het onderwijs brengen) als procesmatig vlak (verandermanagement en samenwerking). Heeft u interesse om deze bijdrage te leveren aan het technisch vmbo en aan te sluiten bij de vmbo-regio’s en werkbijeenkomsten? Neem dan contact op met E.regtop@pbt-netwerk.nl.

    Provinciale bijeenkomsten

    In het najaar van 2018 organiseert het landelijke ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs provinciale werkbijeenkomsten voor vmbo-scholen, mbo-scholen, het bedrijfsleven en regionale overheden.

    Noteer de volgende bijeenkomst(en) alvast in uw agenda:

    Kaders voor de planvorming

    De kaders voor de planvorming van Sterk Techniekonderwijs zijn te raadplegen via de website: Regeling voor de transitiefase van de middelen voor het technisch vmbo

    Meer informatie

    Voor meer informatie over de regeling Sterk Techniekonderwijs of de bijeenkomsten kunt u terecht op de website van Sterk Techniekonderwijs. Daarnaast kunnen regio’s via het contactformulier op de website ondersteuning aanvragen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer