• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    21 april 2017

    Jet-Net school Amadeus Lyceum enthousiasmeert leerlingen voor wetenschap en techniek tijdens Science Festival “Bètamarkt”

    Op 19 april werd in Castellum Hoge Woerd het eerste jeugd Science Festival “Bètamarkt” georganiseerd. Het doel van de Bètamarkt is het stimuleren van de interesse voor wetenschap en techniek. De Bètamarkt werd mogelijk gemaakt door ondersteuning van vrijwilligers en partners: Gemeente Utrecht, WisMon bèta onderwijsinstituut en Jet-Net school Amadeus Lyceum.

    Presentator, acteur en uitvinder Joris Putman, onder andere bekend van GreenTech en GTST, opende de bijzondere Bètamarkt. Middelbare scholieren van VMBO tot Technasia uit het hele land toonden hun mooiste Science- en techniekprojecten. Ook vanuit Italië was er – in het kader van een uitwisselingsproject – een school aanwezig om hun project te  presenteren.

    Projecten

    Scholieren presenteerden een heel scala aan techniekprojecten; Een brugproject van het VMBO IJburgcollege, een complexe berekening over botsende melkwegstelsels, een proef over ‘surging gletsjers’, drones, Mindstorms, een chemische tuin, zelfs een levensgrote replica van Da Vinci’s Ornithopter.

    Bezoekers konden zich daarnaast laten meenemen in de wereld van VR, er was een rondleiding door Utrecht Natuurlijk en Mad Science verbaasde de aanwezigen met leuke en grappige proefjes.

    Betamaster

    Gedurende de dag was er ook de mogelijkheid om demonstraties bij te wonen en deel te nemen aan 3 challenges. De deelnemende scholen moesten deze challenges zo goed mogelijk uitvoeren op basis van technisch inzicht, handigheid en geluk om uiteindelijk de titel Bèta-master 2017 te mogen dragen. De bezoekers mochten daarnaast een favoriete stand nomineren.

    De eerste Bèta-master titel van de jury ging naar het Erfgooierscollege uit Huizen voor een prachtig project van de Shell Eco Marathon.

    Bekijk het videoverslag (RTV Utrecht, vanaf 3:26)

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer