• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  22 december 2020

  Platform ‘Expeditie 7 werelden van techniek’ haalt coronaveilig de beroepspraktijk het klaslokaal in

  Expeditie 7 werelden van techniek is een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. De aanpak is compleet met lesbrieven en doe-opdrachten die kosteloos worden aangeboden. Na een klassikale start kunnen de leerlingen zelfstandig de digitale reis maken waarin ze kennis maken met technische bedrijven, de mensen die er werken en hun werkzaamheden. Decanen en docenten hebben zo – geheel coronaveilig – een mooie aanvulling op het reguliere LOB-programma.

  Interactief platform

  Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken de vmbo-, havo- en vwo-leerlingen een digitale reis langs de 7 werelden van techniek. In elke wereld maken zij kennis met technische bedrijven uit de diverse bèta & technieksector. “Het is een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Leerlingen krijgen hierdoor inzicht in welke wereld het beste bij hen past en waar ze kansen zien”, zegt programmamanager Jeroen Collignon van Jet-Net & TechNet. “De interactiviteit zorgt ervoor dat jongeren er graag mee aan de slag gaan. Daarover hebben we met docenten vooraf nagedacht bij het ontwikkelen van deze coronaveilige aanpak. En dat krijgen we nu ook teruggekoppeld van docenten die al met de Expeditie aan de slag zijn gegaan.”

  De eerste reacties op het interactieve platform zijn positief: “De expeditie ziet er super goed uit! Deze interactieve online tool geeft mij de mogelijkheid om mijn leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met techniek”, aldus Sven Eberwijn, decaan Havo van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

  Aanmelden en meedoen

  Wil je met jouw leerlingen de Expeditie 7 werelden van techniek ervaren? Aanmelden is makkelijk en snel via www.jet-net.nl/expeditie. Na aanmelding ontvang je de link naar de Expeditie 7 werelden van techniek; hier vind je onder andere de docentenhandleiding, de TechCheck en 7 lesbrieven met doe-opdrachten voor vmbo, havo en vwo-leerlingen.

  Over de 7 werelden van techniek

  De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Maar het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 18 oktober 2022

  Leerlingen raken SUPERPOWERED tijdens kick-off FIRST LEGO League in Eemscentrale

  Op 14 oktober jl. bezochten honderd leerlingen van verschillende VO-scholen uit de regio’s Stad Groningen en Eemsdelta de...

  Lees meer
  Nieuws - 10 oktober 2022

  Ruim 100 leerlingen gehuldigd tijdens 8e editie van ScienceMakers Awards

  Op woensdag 21 september 2022 heeft weer een succesvolle editie van ScienceMakers Awards plaatsgevonden. In het Philips Stadion...

  Lees meer
  Nieuws - 28 september 2022

  20 jaar Jet-Net: technologie belangrijker dan ooit!

  Dit schooljaar bestaat Jet-Net 20 jaar. Het feestjaar werd afgelopen woensdag 21 september afgetrapt vanuit het Philips Stadion...

  Lees meer