• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  17 maart 2020

  Inspiratie voor onderwijs op afstand: voortgezet onderwijs

  Nu alle scholen gesloten zijn, werken mensen in het onderwijs er hard aan om leerlingen en studenten toch hun lessen te laten volgen. We leven met jullie mee. Er wordt met man en macht gewerkt om leerlingen geen achterstand te laten oplopen, dáár ligt nu vanzelfsprekend de prioriteit. In dit artikel hebben we alle opties op een rij gezet waarmee je op afstand aan de slag kan met wetenschap- en techniekonderwijs zodra je wat meer tijd hebt. Zo kun je inspiratie opdoen voor je lessen, die hopelijk snel weer opgepakt kunnen worden.

  Activiteiten voor professionals in het voortgezet onderwijs

  Volg onderstaande links voor kennis en inspiratie over wetenschap- en techniekonderwijs in het voortgezet onderwijs die je op afstand kan volgen:

  INSPIRATIELES 7 WERELDEN VAN TECHNIEK
  Met de interactieve ‘inspiratieles 7 werelden van techniek’ ontdekken leerlingen uit de onderbouw van het vmbo en de havo dat techniek overal is. In één lesuur met filmpjes, interactieve opdrachten en 7x een mini-quiz komen leerlingen erachter wat de mogelijkheden per wereld zijn. Leerlingen kunnen de les ook zelf thuis doorlopen.

  VIDEO’S OVER DE 7 WERELDEN VAN TECHNIEK
  Benieuwd hoe de 7 werelden van techniek eruit zien? In deze video’s vertellen Naz, Jesse, Joep, Mike, Mylène, Eldin en Peter in welke wereld zij werken en hoe hun baan eruit zien. Zeven inspirerende verhalen die laten zien dat techniek breder is dan je denkt! Bekijk hier de playlist.

  WHITEPAPERS: LOOPBAANORIËNTATIE EN OUDERBETROKKENHEID & LOB EN TECHNIEK
  In deze twee whitepapers lees je hoe je de samenwerking met leerlingen en ouders rondom techniekoriëntatie op een efficiënte manier aanpakt én welke hulpmiddelen je daarvoor in kunt zetten. En krijg je tips om jongeren praktijkervaringen in de techniek te geven die ertoe doen.

  Lees hier de whitepaper LOB en techniek. En lees hier de whitepaper Loopbaanoriëntatie en ouderbetrokkenheid

  WERKBOEK BÈTA&TECHMENTALITY
  Dit werkboek helpt teams van vo-scholen om te onderzoeken en te bespreken wat er mogelijk en nodig is om meer leerlingen te interesseren voor techniek en technologie. Als je hier tijd voor hebt, kun je dit onderwerp wellicht op afstand met elkaar onder de loep nemen de komende periode. Het werkboek met het Bèta&TechMentality-model geeft je inzicht in wat werkt en hoe je dat stapsgewijs kunt toepassen. Download hier het werkboek.

  VIDEO’S VAN VAKKANJERS
  Deze Do It Yourself-video’s voor leerlingen laten zien hoe je kunt zandstralen, een popcornmachine kunt maken en nog veel meer leuke experimenten kunt doen. Zo hoeven leerlingen zich niet te vervelen. Bekijk hier de inspirerende video’s.

  BEDRIJFSBEZOEK VOOR LEERLINGEN VANUIT HUIS
  Tech? Bekijk ’t ff! Hoe ziet wat leerlingen op school leren eruit in de echte wereld? Wat gebeurt er in technologische bedrijven? En waar houden professionals in deze bedrijven zich mee bezig? In de YouTube-video’s zoomt presentatrice en Instagrammer Lize Korpershoek in op een aantal bètatechnische toepassingen in deze bedrijven. Vier video’s om thuis te kijken:

  IN ZES STAPPEN NAAR EEN GESLAAGD PROJECT VANUIT HUIS
  Hebben jouw leerlingen moeite met het opstarten van schoolprojecten vanuit huis? Stuur ze deze 6 video’s voor tips over een goede planning en uitvoering van hun groepsopdrachten. De video’s zijn gemaakt voor leerlingen die meedoen aan het Vakkanjer-programma van Jet-Net & TechNet. Speciaal voor middelbare scholieren die nu thuis aan een project moeten werken, stellen we die video’s nu ook hier beschikbaar.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer