• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    27 februari 2017

    Het Coornhert Gymnasium wint voorronde Meet The Boss bij Siemens

    Op 9 februari 2017 vond de 14de editie plaats van Meet the Boss, een zinderende debatwedstrijd waarbij leerlingen van vier middelbare scholen de strijd aangingen met elkaar en met een ‘Boss’ van Siemens. In Airborne Siemens Fieldlab/Experience Center werd fanatiek gedebatteerd over stellingen op het snijvlak van technologie en maatschappij.

    Meet the Boss wordt elk jaar georganiseerd in samenwerking met Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Doel is om havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.
    Het ging om leerlingen van het Oranje Nassau College, Edith Stein College, Gymnasium Haganum en Coornhert Gymnasium. Joanne Meyboom, directeur Building Technologies, vertegenwoordigde de rol van ‘the Boss’ en werd bijgestaan door juryleden Hans Guijken (Energy Management) en Renske Berendsen van CB&I.

    Wat vinden de leerlingen bijvoorbeeld van smartphones waarmee je elkaar kunt aanraken en van 3D-printers ter vervanging van mankracht? De leerlingen waren vooraf aangewezen als voor- of tegenstanders van de stelling en kwamen goed beslagen ten ijs. Ook de stelling dat techniekdocenten vervangen moeten worden door robots en e-learning, leverde een verhitte discussie op. ‘’Je leraar zal maar gehackt worden’’ werd bekroond als meest gepeperde uitspraak.

    Op basis van presentatie, argumentatie, teamwork en strategie koos de jury het Coornhert Gymnasium als winnaar. Deze school mag zich opnieuw bewijzen tijdens de landelijke finale op 6 april 2017.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer