• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    16 november 2017

    Havo- en vwo-leerlingen ontmoeten technologische bedrijven tijdens Jet-Net Career Day Noord in IJsselhallen

    Aanstaande 21 en 22 november ontvangen Jet-Net en hogeschool Windesheim 900 leerlingen op de Jet-Net Career Day in de IJsselhallen Zwolle. Tijdens dit evenement maken 4 havo en 5 vwo’ers kennis met verschillende technologische beroepen en studies. Zij bezoeken onder begeleiding van een Windesheimstudent meerdere stands, waarbij de leerlingen zelf aan de slag kunnen bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen.

    Regionale invulling van Career Day Noord

    Leerlingen die deelnemen aan de Career Day krijgen tijdens hun deelname de mogelijkheid om bij verschillende regionale bedrijven en onderwijsinstellingen een divers beeld op te doen van technologische beroepen en studies. Zo kunnen zij onder andere Urenco, Wetsus en Friesland Campina in één dagdeel bezoeken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan opleidingsmogelijkheden in de stands van bijvoorbeeld Windesheim of Rijksuniversiteit Groningen.

    Studie- en beroepskeuze op basis van ervaringen

    Om leerlingen te helpen met het maken van een onderbouwde studie- en beroepskeuze gaat de samenwerking tussen school en bedrijf verder dan het evenement alleen. De 185 deelnemende Jet-Net scholen ondernemen van brugklas tot het eindexamen doorlopend activiteiten met het bedrijfsleven, ingebed in het curriculum van de school. Elk schooljaar wordt ingevuld met gastlessen, bedrijfsbezoeken en projecten in samenwerking met lokale en regionale technologische bedrijven. Daarnaast nemen de scholen aanvullend deel aan landelijke activiteiten als de Jet-Net Career Day, debatwedstrijd Meet the Boss, de Junior Innovation Challenge en Jet-Net Webcasts. De duurzame samenwerkingsverbanden van soms al 15 jaar zorgen er voor dat leerlingen vaker, maar bovenal met meer ervaring kiezen voor een bètatechnische toekomst.

    Gewijzigde locatie

    Jet-Net Career Day Noord vindt normaal gesproken plaats in gebouw X op de campus van Windesheim in Zwolle. In verband met bouwkundige werkzaamheden in het gebouw, is dit jaar besloten uit te wijken naar de IJsselhallen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer