• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    23 juni 2021

    De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show!

    Je leerlingen sprankelend laten zien hoe leuk techniek is? Bekijk dan de eerste vijf afleveringen van De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show. Die vind je op de website van de techniekdag. De high energy quiz is een initiatief van VNO-NCW Midden met een aantal partners waaronder Jet-Net & TechNet.

    Alternatief voor reguliere techniekdagen

    De spelshow richt zich met name op de leerlingen van groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van de middelbare school. Het concept werd ontwikkeld als alternatief voor de jaarlijkse techniekdagen, die fysiek niet konden plaatsvinden. Elke aflevering is feitelijk kant-en-klaar lesmateriaal om een techniekles mee te vullen en duurt zo’n 15 minuten. Het is leerzaam vermaak dat je in de klas kunt bekijken, eventueel als tussendoortje tijdens pauzes. Of je tipt je leerlingen om het thuis te volgen met ouders, broertjes en zusjes.

    7 werelden van techniek

    Een team van 2 jongens van een school strijdt tegen 2 meiden van een andere school. Zij krijgen vragen en opdrachten die met techniek te maken hebben. In elke aflevering staat één van de 7 werelden van techniek centraal. Voor elk wat wils dus, ook omdat er allerlei interessante experts aan het woord komen die op een toegankelijke manier over hun vak vertellen. Zo laat een fruitveredelaar zien dat je nu aardbeien met ananassmaak kunt telen, of leren de deelnemers zelf een robot te programmeren om hun boterhammetje pindakaas lekkerder te maken.

    Nieuwe afleveringen

    Op 28 juni en 5 juli volgen de laatste twee afleveringen in de reeks van zeven. Echt een aanrader vinden wij, dus kijk zelf alvast snel een of twee afleveringen. Je vindt de leerzame serie Quiz-Challenge-Spelshows hier.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer