• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    23 april 2019

    Girlsday 2019: terugblik

    Op donderdag 11 april gingen door heel Nederland bijna 11.000 meisjes op bezoek bij 378 bedrijven in de bèta, technische en IT-sector. Girlsday 2019 was daarmee een groot succes, tijd om terug te blikken.

    Na de feestelijke Kick-Off van Girlsday op de nationale Dijkwerkersdag in Rotterdam, startte de Girlsday-activiteiten ook in de rest van het land. Bekijk de foto’s en de video voor een sfeerverslag van de Kick-off. In Amsterdam opende stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter Girlsday en burgemeester Krikke gaf in Den Haag bij T-mobile het startsein. Hind Dekker- Abdulaziz, D66 raadslid in Utrecht, ging op bezoek bij Prorail en keek daar mee bij de Girlsday-activiteiten. Het enthousiasme van bedrijven om zich in te zetten voor Girlsday was groot, dat bleek ook uit alle berichten op sociale media. Door de inzet van al deze bedrijven hebben meisjes de kans gekregen om met veel verschillende beroepen binnen  bèta, technische en IT-sector kennis te maken. Een mooie opstap voor de meisjes om ook in de toekomst te kiezen voor een technische opleiding.

    Ook in de media waren er mooie berichten over Girlsday. Zo kwam de Kick-off voorbij in het Jeugdjournaal en in de krant en online werd ook veel aandacht besteed aan Girlsday. Een greep uit de berichten:

    Bekijk hier de videoverslagen van de verschillende deelnemers!


    Bron: VHTO

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer