• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  02 april 2021

  Geen live activiteiten? Philips laat met online Career Days zien hoe het anders kan

  Veel activiteiten voor scholieren werden het afgelopen jaar online gehouden vanwege corona. Dat mocht de pret gelukkig niet drukken voor veel bedrijven. Zo organiseerde Philips afgelopen december de Career Days, normaal een groot live event in samenwerking met Jet-net & TechNet, compleet online. Via een videoverbinding hoorden leerlingen van Ruud den Ouden, Cybersecurity Specialist bij Philips, wat erbij komt kijken om IT-systemen in de zorg zo veilig mogelijk te houden. Ruud: “Er is een flink tekort aan cybersecurity-specialisten, dus zijn er volop mogelijkheden om carrière te maken in deze wereld.” En, zo blijkt, ook volop mogelijkheden om jongeren online te inspireren voor een technische carrière!

  Lees hier het complete artikel van Philips. Hieronder een impressie:

  “Wil je mijn werk goed doen, dan moet je beseffen dat alle beveiligde gegevens de moeite waard zijn om te worden gehackt”, vertelt Ruud aan de leerlingen via de verbinding in de online speeddate. Binnen het Security Operations Center, het SOC, is hij verantwoordelijk voor de afhandeling van alle cybersecurity-incidenten die op het interne Philips-netwerk worden gedetecteerd. Ruud is dol op zijn baan: “Door Philips veilig te houden, draag ik bij aan het streven van Philips naar een gezondere en duurzamere wereld voor 2,5 miljard mensen per jaar vanaf 2025. Ik ben er trots op dat ik me hiervoor mag inzetten!”

  Online speeddate en opdracht

  Naast de speeddate van Ruud krijgen de leerlingen ook een opdracht waarmee ze aan de slag kunnen. Ze mogen meedenken over de Ambient Experience, een zorgomgeving waardoor patiënten prettiger een MR-onderzoek doorlopen. Zo kunnen ze een thema selecteren waardoor licht, geluid en video in de ruimte worden geactiveerd. Zo heeft de patiënt enige controle over het onderzoek. “Zo’n onderzoek is voor de patiënt namelijk best spannend”, legt Evie van Schie, projectmanager Youth & Technology bij Philips uit. “Ga maar na: het is in een omgeving waarin je meestal nog nooit bent geweest, een MR-onderzoek kan best lang duren en je hoort een hard, bonkend geluid.”

  Uit onderzoek blijkt zelfs dat voor kinderen angst één van de grootste redenen is dat ze het lastig vinden om tijdens het MR-onderzoek stil te liggen. De opdracht luidt als volgt: leerlingen van het vmbo krijgen de opdracht om een voorwerp te bedenken dat kinderen kan helpen om minder angstig te zijn (en dus stiller te liggen); havo-scholieren gaan aan de slag met het bedenken van een oplossing en vwo’ers bedenken een beleving. Er wordt meteen ijverig gewerkt.

  Verder op Expeditie 7 werelden van techniek

  Ruuds enthousiasme spat van het scherm en binnen korte tijd weten de leerlingen alles over Philips, wat het inhoudt om te werken in een gezondheidstechnologiebedrijf en wat voor andere soorten banen er naast techneut te vinden zijn. Zo werken er dus ook cybersecurityspecialisten, designers en softwaredevelopers die bijvoorbeeld zorgen voor de online veiligheid of die de Ambient Experience programmeren.

  En als de leerlingen nog niet helemaal klaar zijn met de opdracht? Geen nood, de lesbrief en de video die bij de opdracht horen zijn ook onderdeel van de Expeditie 7 werelden van techniek van Jet-Net & TechNet. Met dit online platform kunnen leerlingen het hele jaar door aan de slag met opdrachten van allerlei soorten bedrijven in de wereld van techniek en technologie.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer