• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  28 september 2020

  Geef jouw leerlingen technisch toekomstperspectief!

  Wil jij jouw vmbo-leerlingen helpen het goede beroep te kiezen en ze het potentieel van een carrière in de techniek in te laten zien? Gebruik daarvoor de website baasoverjeeigentoekomst.nl! Deze website licht op een voor jongeren aansprekende manier de verschillende technische sectoren uit en laat zien wat de carrièrekansen zijn in bijvoorbeeld de bouw, metaal, ICT, Transport & Logistiek, techniek of zorg.

  Op zoek naar een passende mbo-opleiding voor na het vmbo stellen jouw leerlingen zichzelf vast vaak de vragen: ‘Wat wil ik later worden?’ ‘Waar liggen mijn kwaliteiten?’ ‘Wat kan ik toevoegen aan de samenleving?’. Techniek is misschien niet het eerste waar veel leerlingen aan denken, maar met de website baasoverjeeigentoekomst.nl breng je ze wellicht op andere gedachten.

  Elke maand een technische sector uitgelicht

  Elke maand licht baasoverjeeigentoekomst.nl een andere sector uit met leuk nieuws, opleidingen en te gekke beroepen en werkgevers. De maand september staat bijvoorbeeld in het teken van Transport & Logistiek. Zonder transport en logistiek staat alles stil, zeker nu steeds meer mensen alles online bestellen. De boodschappen, elektronica, kleding, alles bestellen we online en moet op de juiste manier bij de klant terecht komen. De sector groeit dus stevig door. Vrachtwagenchauffeur, distributiemedewerker, planner of havenmedewerker, dit zijn een paar beroepen in deze sector die misschien wel perfect bij jouw leerlingen passen.

  Bekijk de sectoren Binnenvaart, Bouw, ICT, Metaal, Techniek en Zorg hier en duik elke maand dieper in een sector!

  Online serie

  Met de online serie BAZEN laat baasoverjeeigentoekomst.nl elke maand te gekke mbo-beroepen en werkgevers zien. Tim Haars gaat als verslaggever op pad bij hele leuke bazen in de Drechtsteden en interviewt ze over hun bedrijf en beroepen daarbinnen. Daarnaast gaat hij ook aan de slag in het bedrijf om te ervaren hoe het is om er te werken.

  Met deze online serie krijgen jouw leerlingen inzicht in leuke beroepen en de mogelijkheden in de techniek, maar ook een kijkje in de keuken bij bedrijven zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor de toekomst.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 08 mei 2023

  ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

  Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2023

  ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

  Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

  Lees meer
  Nieuws - 25 april 2023

  Succesfactoren: hoe verhogen we de keuze voor een technisch profiel?

  De afgelopen jaren zien we een afname in het aantal jongeren dat kiest voor een technisch profiel op...

  Lees meer