• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    28 september 2020

    Geef jouw leerlingen technisch toekomstperspectief!

    Wil jij jouw vmbo-leerlingen helpen het goede beroep te kiezen en ze het potentieel van een carrière in de techniek in te laten zien? Gebruik daarvoor de website baasoverjeeigentoekomst.nl! Deze website licht op een voor jongeren aansprekende manier de verschillende technische sectoren uit en laat zien wat de carrièrekansen zijn in bijvoorbeeld de bouw, metaal, ICT, Transport & Logistiek, techniek of zorg.

    Op zoek naar een passende mbo-opleiding voor na het vmbo stellen jouw leerlingen zichzelf vast vaak de vragen: ‘Wat wil ik later worden?’ ‘Waar liggen mijn kwaliteiten?’ ‘Wat kan ik toevoegen aan de samenleving?’. Techniek is misschien niet het eerste waar veel leerlingen aan denken, maar met de website baasoverjeeigentoekomst.nl breng je ze wellicht op andere gedachten.

    Elke maand een technische sector uitgelicht

    Elke maand licht baasoverjeeigentoekomst.nl een andere sector uit met leuk nieuws, opleidingen en te gekke beroepen en werkgevers. De maand september staat bijvoorbeeld in het teken van Transport & Logistiek. Zonder transport en logistiek staat alles stil, zeker nu steeds meer mensen alles online bestellen. De boodschappen, elektronica, kleding, alles bestellen we online en moet op de juiste manier bij de klant terecht komen. De sector groeit dus stevig door. Vrachtwagenchauffeur, distributiemedewerker, planner of havenmedewerker, dit zijn een paar beroepen in deze sector die misschien wel perfect bij jouw leerlingen passen.

    Bekijk de sectoren Binnenvaart, Bouw, ICT, Metaal, Techniek en Zorg hier en duik elke maand dieper in een sector!

    Online serie

    Met de online serie BAZEN laat baasoverjeeigentoekomst.nl elke maand te gekke mbo-beroepen en werkgevers zien. Tim Haars gaat als verslaggever op pad bij hele leuke bazen in de Drechtsteden en interviewt ze over hun bedrijf en beroepen daarbinnen. Daarnaast gaat hij ook aan de slag in het bedrijf om te ervaren hoe het is om er te werken.

    Met deze online serie krijgen jouw leerlingen inzicht in leuke beroepen en de mogelijkheden in de techniek, maar ook een kijkje in de keuken bij bedrijven zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor de toekomst.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer