• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    15 oktober 2020

    Expeditie 7 werelden van techniek: ga samen met jouw leerlingen op LOB-reis! 

    Binnenkort lanceren we de Expeditie 7 werelden van techniek, een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Op dit platform kunnen zij de 7 werelden van techniek kunnen onderzoeken, ontdekken en ervaren. Een mooie aanvulling op het LOB-programma van jouw school! Met de Expeditie haal je de belevingswereld van de beroepspraktijk je klaslokaal binnen om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, kennis te maken met wie er werken én inzicht te krijgen in wat zij er zelf mee kunnen. Een compleet nieuwe vorm van Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB) om jongeren juist nu te inspireren voor technologie en de beroepen van morgen.

    Interactief platform

    Binnen de Expeditie 7 werelden van techniek maken de leerlingen een digitale reis langs zeven werelden. In elke wereld maken zij kennis met bedrijven uit een bepaald domein, bijvoorbeeld Digitaal, Media & Entertainment of Mens & Gezondheid. Een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten. Op deze manier krijgen de leerlingen inzicht in welke wereld het beste bij hen past en wat voor toekomstmogelijkheden dit hen biedt.

    Over de 7 werelden van techniek

    De MRI-afdeling van het ziekenhuis, een boorplatform in de Waddenzee, een biologische boerderij: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de wereld van techniek heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.

    Aanmelden en meedoen

    Aanmelden voor de Expeditie 7 werelden kan vanaf begin november. De Expeditie 7 werelden van techniek zal eind november toegankelijk zijn voor leerlingen. Houd voor updates de website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer