• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    10 oktober 2019

    Eigen-wijze curriculumontwikkeling

    Een ‘vlootschouw’ van projecten van profielscholen en -organisaties

    Op donderdag 31 oktober 2019 organiseert het Profielenberaad[1] voor de 16e keer een symposium voor docenten, schoolleiders en teamleiders in Conferentiecentrum Domstad te Utrecht van 12.00 -17.00 uur.

    Inspelend op de rapportage van Curriculum.nu presenteren 15 verschillende Profielorganisaties zich met een informatiemarkt en met aansprekende praktijkvoorbeelden. Hoe werken profielscholen samen met het vervolgonderwijs en de maatschappelijke omgeving? Hoe spelen ze in op actuele ontwikkelingen, nieuwe wetenschappelijke inzichten en op de leerbehoefte van leerlingen?

    Tijdens de plenaire start spreekt Professor dr. Monique Volman (UvA, lid Onderwijsraad, lid adviesraad SLO) over het belang van actieve betrokkenheid van scholen en leraren bij curriculumontwikkeling. Dorien Zevenbergen (Onderwijsinspectie) gaat in gesprek met de zaal over ‘IJkpunten voor kwaliteit’. Daarna volgen twee rondes met een gevarieerd aanbod van workshops. Ter afsluiting gaat Alida Oppers (Ministerie van OCW, directeur-generaal po/vo) in gesprek met de zaal over de voorbeelden van ’eigen-wijze curriculum ontwikkeling’ die ze heeft gezien, over de rolverdeling tussen scholen en overheid, en over de vervolgstappen na de recente presentatie van de opbrengsten van curriculum.nu.

    Met deze bijeenkomst willen we niet alleen elkaar inspireren, maar ook richting beleid en politiek duidelijk maken dat scholen en leraren in netwerken zoals profielorganisaties, zelf een grotere rol kunnen en willen spelen in de ontwikkeling van het curriculum van de toekomst.

    Meld je aan voor het symposium via de eventwebsite.

    Voor meer informatie: profielenberaad@slo.nl.

    [1] Het profielenberaad vertegenwoordigt de volgende profielorganisaties: Bèta Challenge, Cultuurprofielscholen, Geo Future Schools, Global Citizen Network, Havo Competent, iScholengroep, Jet-Net & TechNet, Honours Programme van de Gymnasia, LOOT, NLT, SOL, Technasium, TTO, UNESCO en WON.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer