• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    23 maart 2021

    Drie STO-regio’s tekenen samenwerkingsovereenkomst voor uitdagender techniekonderwijs

    Om leerlingen in Noord-Holland de komende jaren meer uitdagend techniekonderwijs te laten ervaren, zijn vandaag in Den Helder drie samenwerkingsovereenkomsten getekend met Jet-Net & TechNet. In het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) heeft het ministerie van OCW subsidie beschikbaar gesteld. Op basis van regionale plannen van vmbo- en mbo-instellingen, bedrijfsleven en regionale overheid worden de verstrekte subsidies ook in Noord-Holland ingezet voor verbeterd technisch onderwijs.

    Tijdens een compacte bijeenkomst bij Zeestad Staal op Willemsoord (Den Helder) werden de intenties om met elkaar aan de slag te gaan officieel ondertekend. ‘Wij brengen graag onze uitgebreide kennis en ervaring op het vlak van samenwerking tussen scholen en bedrijven in, om zo samen meer leerlingen de kansen in de techniek te laten ontdekken’ zegt Sebastiaan Smit van Jet-Net & TechNet. Hij tekende met de vertegenwoordigers van de STO-regio’s: mevrouw Marian Joustra (programmanager Tech@Connect / STO), en de heren Jeroen van Wetten (programmaleider STO Noord-Kennemerland) en Gerben Bakker (projectleider Techniekpact West-Friesland).

    Deze regionale samenwerkingsverbanden hebben een groot aantal bekende scholen aan boord, zoals onder andere Scholen aan Zee, Regius College, het Petrus Canisius College, Johannes Bosco, het Van der Meij College, het Martinuscollege, Tabor d’Ampte, Clusius College en SG Newton. Zij werken bijvoorbeeld samen aan het jaarlijks organiseren van Promotie Evenement Techniek (PET) voor leerlingen in het basisonderwijs. Ook organiseren ze regionale LOB-carrousels voor leerlingen van het vmbo, waarbij vmbo’ers – gebaseerd op de 7 Werelden van techniek – begeleid worden in hun loopbaanoriëntatie.

    De 7 Werelden van techniek

    Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de diverse bèta- en technieksectoren opgedeeld in 7 domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de wereld van techniek heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer