• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    11 maart 2020

    Draag met je klas bij aan echt onderzoek! Doe mee met Alle Scholen Verzamelen

    Wil jij buitenschools, onderzoekend leren met jouw leerlingen? Ga de uitdaging aan en help mee! Op 15 mei vindt de tweede editie van Alle Scholen Verzamelen plaats en alle basisscholen worden uitgenodigd om mee te doen.

    Alle Scholen Verzamelen

    Alle Scholen Verzamelen is een citizen science project vanuit de wetenschapsknooppunten voor alle basisscholen in Nederland. Deze editie staat in het teken van water en waterkwaliteit. De waterkwaliteit in Nederland kan namelijk een stuk beter, en daarom hebben de wetenschapsknooppunten dit keer de handen ineengeslagen met Drinkable Rivers. Drinkable Rivers zet zich in voor drinkbare rivieren over de hele wereld. Op 15 mei kunnen ook basisschoolleerlingen hun handen uit de mouwen steken en een steentje bijdragen aan echt onderzoek: Alle scholen verzamelen watermetingen!

    Onderzoek de waterkwaliteit in de buurt van jouw school

    Leerlingen uit groep 7 en 8 meten de waterkwaliteit van een rivier, beek, kanaal of sloot bij hen in de buurt. Elke aangemelde klas ontvangt een meetpakket met alle benodigdheden om de metingen te kunnen doen. Ook inbegrepen is een inleidende les over de metingen en lesmateriaal voor het opzetten van een eigen onderzoek over water en waterkwaliteit, waarbij je gebruik maakt van de meetgegevens. Totaal zijn de leerlingen op 15 mei ongeveer 3,5 à 4 uur bezig met het project. De resultaten van alle klassen worden verzameld, geanalyseerd en teruggekoppeld voor de zomervakantie. Zo draagt jouw klas bij aan écht onderzoek!

    Lesmateriaal

    Kijk hier voor het volledige lesmateriaal overzicht en voor tips over hoe je het aan je reguliere lessen/lesmethode kunt koppelen.

    Inschrijven

    Inschrijven kan van 1 maart tot 1 april 2020. Meer informatie is te vinden op www.wetenschapsknooppunten.nl/alle-scholen-verzamelen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer