• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  01 maart 2020

  Debatwedstrijd Meet the Boss voor scholen en bedrijven: Schrijf je in voor 10 maart!

  De spannende debatwedstrijd Meet the Boss voor scholen en bedrijven is weer in aantocht: de regiofinales van Meet the Boss starten in april 2020. Heeft jouw school leerlingen die het aandurven om in debat te gaan met CEO’s van (inter)nationale bedrijven? Of is de CEO van jouw bedrijf wel opgewassen tegen de argumenten van de leerlingen? Meld jouw school of bedrijf voor dan 10 maart aan!

  De wedstrijd

  Meet the Boss is een debatwedstrijd op het snijvlak van technologie en maatschappij. Leerlingen van acht tot twaalf verschillende middelbare scholen gaan in april en mei met elkaar in debat én binden de strijd aan met een boss, een topmanager van een Jet-Net & TechNet bedrijf. De leerlingen zijn vooraf aangewezen als voor- of tegenstanders van de stelling en komen goed beslagen ten ijs. De boss is voorzitter van een driekoppige jury. Hij of zij leidt het debat in en discussieert mee. Als het debat is afgelopen, kiest de boss welke school zich het beste heeft geweerd. Wie weet is dat in 2020 wel jouw school!

  Debat van hoog niveau

  Boss Wendy Mackus van Philips nam vorig jaar plaats in de jury van het finaledebat en was zeer onder de indruk van de skills van de leerlingen: “De argumenten die tijdens de debatten werden aangedragen waren van hoog niveau. Mijn complimenten aan iedereen.” Een deelnemer legt uit waarom dat niveau zo hoog is: “Je moet ervoor zorgen dat je heel goed voorbereid bent. Ben je dat niet, dan zak je als team heel gauw door het ijs.” Een andere deelnemer van vorig jaar: “Wij hadden een boss van Unilever die de stelling poneerde dat pindakaas onmisbaar is bij elk ontbijt. Zie daar maar eens chocola van te maken.”

  Uiteindelijk sleepte het Regius College uit Schagen vorig jaar de eerste prijs in de wacht. Het thema vorig jaar was Klimaat en Duurzaamheid. De volgende Jet-Net & TechNet bedrijven debatteerden mee: KPN, Siemens, Tata Steel, Shell, Redkiwi, DSM, Sabic, OCI, Waternet, HP Valves, Unilever, MaxGrip, Klimaat en Energie Koepel (KEK). Een mooi rijtje voor jouw bedrijf om tussen te staan.

  Aanmelden: geef je op voor 10 maart!

  Wil jouw school of bedrijf meedoen? Meld je dan voor 10 maart aan door een e-mail te sturen naar Emmy van Montfoort: e.vanmontfoort@jet-net.nl.

  Doelgroep scholen:

  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland): klas 4-5 havo en vwo
  • Regio noord en zuid: klas 2-3 havo en vwo

  Verschillende Jet-Net & TechNet bedrijven organiseren deze debatwedstrijd in drie regio’s. In elke regio gaan acht tot twaalf verschillende scholen met elkaar in debat waarbij zij uitgedaagd worden door een top CEO. De beste scholen per regio komen in de finale terecht. Meet the Boss wordt in nauwe samenwerking georganiseerd met DebatUnie.

  Hieronder vind je een sfeerimpressie van Meet the Boss 2019. Meer foto’s zijn hier te vinden.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer