• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  22 juli 2022

  De leukste technische uitjes voor deze zomer op een rij!

  Het is zomervakantie! Naast genieten van een ijsje in de zon, is dit ook de perfecte tijd om een dagje weg te gaan in eigen land. Zo’n dagje weg is uitstekend te combineren met techniek en technologie: Nederland heeft genoeg leerzaams te bieden. Wij zetten de leukste technische uitjes voor deze zomer op een rij!

  Oyfo Techniekmuseum, Hengelo

  In deze oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Zo verken je Oyfo als een ware uitvinder. Deze zomer staat het museum in het teken van ‘bewegen’. Bezoek het interactieve museum, roetsj van de nieuwe glijbaan of doe mee met verschillende leuke doe-activiteiten. Ga naar de website.

  Zomerkamp Mad Science, heel Nederland

  Ga mee op zomerkamp met Mad Science! Tijdens het kamp gaan kinderen aan de slag met de coolste proefjes, ontdekken de wereld om zich heen en spelen ook lekker buiten. Het wordt begeleid door getrainde, ervaren medewerkers van Mad Science en kost €195 voor vier dagen van 09:00 – 16:00 uur. Bekijk de locaties en beschikbaar op de website.

  FutureLand, Rotterdam

  Ontdek de haven van de toekomst en ervaar hoe het is als alles groot, groter of grootst is. In FutureLand ervaart jong en oud de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen. Ook bekijk je het fantastische uitzicht op de automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld! Ga naar de website en plan je bezoek!

  NEMO Science Museum, Amsterdam

  Bezoek NEMO en ga op een laagdrempelige en interactieve manier aan de slag met wetenschap en technologie tijdens een van de vele tentoonstellingen. De nieuwe familietentoonstelling Wat een gebouw! staat helemaal in het teken van bouwen, wonen en huizen en past perfect binnen de Wereld van Wonen, Werk en Verkeer. Neem een kijkje op de website.

  Deltapark Neeltje Jans, Oosterschelde

  Bezoek de grootste stormvloedkering ter wereld in Delta Park Neeltje Jans en leer alles over de indrukwekkende techniek ervan. Bezoek de stormvloedkering van binnen of ervaar het historische verhaal van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier in de Delta Experience. En na afloop lekker het waterpark in! Ga naar www.neeltjejans.nl/park/

  Museum Geofort, Herwijnen

  Breng een bezoekje aan GeoFort; een interactief science center waar alles om de aarde draait. Hier beleef je wereldse thema’s in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Drie uitdagende thema’s staan centraal: klimaat, geodesign en big data.  Plan je bezoek.

  Steenkolenmijn, Valkenburg

  Hier ontdek je de laatste toegankelijke steenkolenmijn van Nederland! Wandel door een levensecht mijnstelsel vol met machines, lampen en attributen van vroeger. Diep onder de grond ligt het zwarte goud; een mijn-gids zal je meenemen op ontdekking. Ga naar de website!

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer