• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    04 juli 2022

    De Grootste Online Escaperoom is genomineerd voor een Computable Award!

    Op 1 oktober 2021 werd, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste online escaperoom voor thuis gelanceerd. Samen met UpgradeNL en FutureNL hebben we ervoor gezorgd dat deze game, die in de klas al door ruim tachtigduizend leerlingen werd gespeeld, ook kosteloos voor iedereen thuis beschikbaar is. De game zit vol uitdagende puzzels, spanning en fun, die spelers op een leuke manier laten ervaren hoe cool technologie is. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om deze online skills test te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO. Vanaf vandaag breng je hier je stem uit!

    De Computable Awards
    Computable is een Ict-vaktitel die binnen de categorie Duurzaamheid & MVO tien nominaties heeft uitgedeeld. Een groep van 24 experts heeft de 35 voordrachten digitaal beoordeeld. Ben je benieuwd welke initiatieven ook een nominatie hebben bemachtigd? Lees het hier.

    Over de Grootste Online Escaperoom
    Met de escaperoom voor thuis ontdekken kinderen met hun ouders hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaat neutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er ook nog het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. Hulp is nodig om te zorgen dat Nikki haar missie kan volbrengen!

    De online game is nog steeds beschikbaar via https://degrootsteescaperoom.nl/thuis

    Stemmen!
    Vanaf maandag 4 juli kun jij je stem uitbrengen op de Grootste Online Escaperoom. De publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Op 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer