• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  04 juli 2022

  De Grootste Online Escaperoom is genomineerd voor een Computable Award!

  Op 1 oktober 2021 werd, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste online escaperoom voor thuis gelanceerd. Samen met UpgradeNL en FutureNL hebben we ervoor gezorgd dat deze game, die in de klas al door ruim tachtigduizend leerlingen werd gespeeld, ook kosteloos voor iedereen thuis beschikbaar is. De game zit vol uitdagende puzzels, spanning en fun, die spelers op een leuke manier laten ervaren hoe cool technologie is. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om deze online skills test te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO. Vanaf vandaag breng je hier je stem uit!

  De Computable Awards
  Computable is een Ict-vaktitel die binnen de categorie Duurzaamheid & MVO tien nominaties heeft uitgedeeld. Een groep van 24 experts heeft de 35 voordrachten digitaal beoordeeld. Ben je benieuwd welke initiatieven ook een nominatie hebben bemachtigd? Lees het hier.

  Over de Grootste Online Escaperoom
  Met de escaperoom voor thuis ontdekken kinderen met hun ouders hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaat neutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er ook nog het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. Hulp is nodig om te zorgen dat Nikki haar missie kan volbrengen!

  De online game is nog steeds beschikbaar via https://degrootsteescaperoom.nl/thuis

  Stemmen!
  Vanaf maandag 4 juli kun jij je stem uitbrengen op de Grootste Online Escaperoom. De publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Op 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 22 juli 2022

  De leukste technische uitjes voor deze zomer op een rij!

  Het is zomervakantie! Naast genieten van een ijsje in de zon, is dit ook de perfecte tijd om...

  Lees meer
  Nieuws - 08 juli 2022

  Maak kans op een beurs voor de FIRST LEGO League!

  De afgelopen weken zijn wij van start gegaan met de FIRST® LEGO® League. We hebben al veel enthousiaste...

  Lees meer
  Nieuws - 29 juni 2022

  Nieuw: de regionale agenda van Jet-Net & TechNet

  Vanaf deze week bekijk je alle (regionale) activiteiten met betrekking tot techniekpromotie in onze nieuwe agenda! Deze agenda...

  Lees meer