• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  04 juli 2022

  De Grootste Online Escaperoom is genomineerd voor een Computable Award!

  Op 1 oktober 2021 werd, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste online escaperoom voor thuis gelanceerd. Samen met UpgradeNL en FutureNL hebben we ervoor gezorgd dat deze game, die in de klas al door ruim tachtigduizend leerlingen werd gespeeld, ook kosteloos voor iedereen thuis beschikbaar is. De game zit vol uitdagende puzzels, spanning en fun, die spelers op een leuke manier laten ervaren hoe cool technologie is. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om deze online skills test te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO. Vanaf vandaag breng je hier je stem uit!

  De Computable Awards
  Computable is een Ict-vaktitel die binnen de categorie Duurzaamheid & MVO tien nominaties heeft uitgedeeld. Een groep van 24 experts heeft de 35 voordrachten digitaal beoordeeld. Ben je benieuwd welke initiatieven ook een nominatie hebben bemachtigd? Lees het hier.

  Over de Grootste Online Escaperoom
  Met de escaperoom voor thuis ontdekken kinderen met hun ouders hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaat neutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er ook nog het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. Hulp is nodig om te zorgen dat Nikki haar missie kan volbrengen!

  De online game is nog steeds beschikbaar via https://degrootsteescaperoom.nl/thuis

  Stemmen!
  Vanaf maandag 4 juli kun jij je stem uitbrengen op de Grootste Online Escaperoom. De publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Op 5 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 05 juni 2023

  ‘Profielkeuze is voor veel leerlingen lastig in te schatten’

  Hoe kijken middelbare scholieren aan tegen de profielkeuze techniek? De afgelopen tijd hebben we het onderzocht met behulp...

  Lees meer
  Nieuws - 05 juni 2023

  ‘Met contextrijk onderwijs maak je lesstof tastbaar’

  Context bieden - wat heb ik er aan en wat kan ik ermee? – is belangrijk om kinderen...

  Lees meer
  Nieuws - 03 juni 2023

  ‘Leerlingen zijn vaak veel verder dan je denkt’

  Hoe krijg je leerlingen nu echt geïnteresseerd voor techniek? Bart Kappé, NLT-docent bij het Veenlanden College in Mijdrecht,...

  Lees meer