• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  04 maart 2022

  De fysieke Career Days staan weer gepland!

  Na twee jaar aan online techniekpromotie activiteiten, is het nu weer tijd om leerlingen fysiek aan het werk te zetten en te laten ervaren. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen in het voorgezet onderwijs (bovenbouw van havo en vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.

  De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren! We zijn dan ook erg blij dat we dit mooie evenement dit jaar weer fysiek kunnen organiseren op drie plekken in het land: Noordwest, Oost en Zuid Nederland.

  Career Day Noordwest – 21 april

  Op donderdag 21 april 2022, van 9:00 tot 16:00 uur, vindt de Career Day Noordwest plaats in het AFAS AZ Stadion in Alkmaar. Leerlingen gaan in groepjes van maximaal 10 personen langs bij vier workshops. Deze workshops worden gegeven door de deelnemende bedrijven: KLM, IBM, Tata Steel, UvA, Dutch Nao Team, Waternet, Rijkswaterstaat, Microsoft, VU, Antennebureau, Abbott, Seed Valley, SMC en VU. Wil je meer informatie over de Career Day Noordwest? Neem contact op met regiocoördinator Erik de Mink (e.demink@jet-net.nl).

  Career Days Oost – 16 en 17 juni

  Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni vinden de Career Days Oost plaats in Perron038 in Zwolle. Ook hier gaan leerlingen in groepjes langs bij verschillende workshops van bedrijven. Wil je als school of bedrijf deelnemen aan dit event? Klik hier om je aan te melden. Wil je meer informatie over de Career Days Oost? Neem contact op met regiocoördinators Ivo Solinger (i.solinger@jet-net.nl) of Marike van Wezenberg (m.vanwezenberg@jet-net.nl).

  Op vrijdagmiddag 17 juni, na afloop van de Career Days in Zwolle, wordt een informele ‘Career Day Meet-Up’ georganiseerd voor onderwijs, bedrijfsleven en overige geïnteresseerden. Het doel is om elkaar te ontmoeten met het oog op samenwerking rondom beroepsoriëntatie en -promotie. Wil je hieraan deelnemen? Meld je hier aan.

  Career Days Zuid – september

  De Career Days in Zuid vinden begin van het volgende schooljaar plaats. Hiervan is de locatie en exacte datum nog niet bekend. Meer informatie volgt. Heb je er in de tussentijd al vragen over? Neem contact op met regiocoördinators Lianne van den Wittenboer (l.vandenwittenboer@jet-net.nl), Tirza de Jong (t.dejong@jet-net.nl) of Tessa Timmermans (t.timmermans@jet-net.nl).

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 09 mei 2022

  “Met Game On openen we de technische wereld van jongeren”

  Op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 is het Game On in de regio West-Brabant! Tijdens deze...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2022

  Leerlingen ervaren de technische praktijk tijdens Career Day Noordwest

  Op donderdag 21 april was het eindelijk zo ver: de eerste fysieke Career Day in twee jaar werd...

  Lees meer
  Nieuws - 14 april 2022

  Don Bosco College: ‘Een gastles die volledig aansluit op onze technische leerlijn’ 

  Jongeren enthousiast maken voor de techniek. Hoe doe je dat? Bedrijven die actief zijn in de technische sector...

  Lees meer