• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  04 maart 2022

  De fysieke Career Days staan weer gepland!

  Na twee jaar aan online techniekpromotie activiteiten, is het nu weer tijd om leerlingen fysiek aan het werk te zetten en te laten ervaren. Tijdens de Career Day ontdekken leerlingen in het voorgezet onderwijs (bovenbouw van havo en vwo) de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. Deze leerlingen hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen.

  De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren! We zijn dan ook erg blij dat we dit mooie evenement dit jaar weer fysiek kunnen organiseren op drie plekken in het land: Noordwest, Oost en Zuid Nederland.

  Career Day Noordwest – 21 april

  Op donderdag 21 april 2022, van 9:00 tot 16:00 uur, vindt de Career Day Noordwest plaats in het AFAS AZ Stadion in Alkmaar. Leerlingen gaan in groepjes van maximaal 10 personen langs bij vier workshops. Deze workshops worden gegeven door de deelnemende bedrijven: KLM, IBM, Tata Steel, UvA, Dutch Nao Team, Waternet, Rijkswaterstaat, Microsoft, VU, Antennebureau, Abbott, Seed Valley, SMC en VU. Wil je meer informatie over de Career Day Noordwest? Neem contact op met regiocoördinator Erik de Mink (e.demink@jet-net.nl).

  Career Days Oost – 16 en 17 juni

  Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni vinden de Career Days Oost plaats in Perron038 in Zwolle. Ook hier gaan leerlingen in groepjes langs bij verschillende workshops van bedrijven. Wil je als school of bedrijf deelnemen aan dit event? Klik hier om je aan te melden. Wil je meer informatie over de Career Days Oost? Neem contact op met regiocoördinators Ivo Solinger (i.solinger@jet-net.nl) of Marike van Wezenberg (m.vanwezenberg@jet-net.nl).

  Op vrijdagmiddag 17 juni, na afloop van de Career Days in Zwolle, wordt een informele ‘Career Day Meet-Up’ georganiseerd voor onderwijs, bedrijfsleven en overige geïnteresseerden. Het doel is om elkaar te ontmoeten met het oog op samenwerking rondom beroepsoriëntatie en -promotie. Wil je hieraan deelnemen? Meld je hier aan.

  Career Days Zuid – september

  De Career Days in Zuid vinden begin van het volgende schooljaar plaats. Hiervan is de locatie en exacte datum nog niet bekend. Meer informatie volgt. Heb je er in de tussentijd al vragen over? Neem contact op met regiocoördinators Lianne van den Wittenboer (l.vandenwittenboer@jet-net.nl), Tirza de Jong (t.dejong@jet-net.nl) of Tessa Timmermans (t.timmermans@jet-net.nl).

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 08 mei 2023

  ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

  Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

  Lees meer
  Nieuws - 03 mei 2023

  ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

  Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

  Lees meer
  Nieuws - 25 april 2023

  Succesfactoren: hoe verhogen we de keuze voor een technisch profiel?

  De afgelopen jaren zien we een afname in het aantal jongeren dat kiest voor een technisch profiel op...

  Lees meer