• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  20 augustus 2020

  Dag Vijf: getrainde gastdocenten in de klas

  Kampt jouw basisschool met een lerarentekort, en kan de school door het tekort wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan heeft Jet-Net & TechNet een unieke nieuwe samenwerking met Stichting FutureNL die je hierbij kan helpen: Dag Vijf. Dag Vijf is een initiatief met getrainde gastdocenten uit het bedrijfsleven, dat basisscholen met een groot lerarentekort een steuntje in de rug geeft. Centraal staat het ontwikkelen van digitale geletterdheid, ethiek & technologie en talent met aandacht voor taal.

  Wat is Dag Vijf?

  Het lerarentekort neemt verder toe in Nederland. Overal ontstaan noodplannen met innovatieve oplossingen. Dag Vijf is een initiatief van Stichting FutureNL gesteund door het SIDN fonds die met getrainde gastdocenten uit het bedrijfsleven die tijdelijk een steuntje in de rug geven aan scholen met een lerarentekort. Gratis. Dag Vijf wil het toekomstperspectief van Nederlandse leerlingen vergroten door kennisoverdracht en het ontwikkelen van vaardigheden zodat ze autonome, bewuste keuzes kunnen maken in een maatschappij die door toenemende digitalisering steeds sneller verandert.

  Voor alle basisscholen (groep 6/7/8) in Nederland met een groot lerarentekort biedt Dag Vijf gastdocenten uit het bedrijfsleven aan die op vrijdagochtend een interessant lesprogramma kunnen draaien. Het lesmateriaal van Dag Vijf is zorgvuldig ontwikkeld en geselecteerd door onderwijsexperts.

  Het project start in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Scholen buiten deze steden kunnen zich inschrijven voor de wachtlijst, zo kan in de toekomst uitgebreid worden naar andere gemeentes. Geïnteresseerde scholen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht vinden hier meer informatie.

  Word gastdocent

  FutureNL werkt graag met gastdocenten om verbinding te maken tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De ervaring leert dat kinderen het enorm leerzaam en leuk vinden om samen met een gastdocent op avontuur te gaan binnen allerlei onderwerpen waar technologie en digitalisering centraal staan. De verbinding met beroepen en de arbeidsmarkt wordt daardoor concreet gemaakt. Alle gastdocenten ontvangen een face – to- face training waarin zowel de inhoud als de didactische aspecten worden besproken en worden ervaren.

  Lijkt het je leuk om mee te helpen als gastdocent? Er gelden wel een aantal basisvoorwaarden voor deelname als gastdocent in de pilot-fase van Dag Vijf:

  1.  Je bent (binnenkort) in het bezit van een VOG.
  2. Je schrijft je samen met een collega in als duo en gaat samen de lessen geven.
  3. Je bent minstens twee vrijdagen beschikbaar tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie en kunt deze lessen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam geven.
  4. Je doet mee aan de eenmalige verplichte face-to-face training op locatie.
  5. Je hebt ruimte voor de totale tijdsinvestering van ongeveer 15 uur.

  Wil jij een school bij jou in de buurt ondersteunen? En lijkt het jou leuk om met je kennis uit het bedrijfsleven aan de slag te gaan als gastdocent? Check dan hier de voorwaarden en meld je aan!

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer