• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    05 februari 2020

    Boek Talenten Voeden voor diepgaander onderwijs gratis te downloaden

    Wat zijn de ingrediënten voor toekomstbestendig en dieper leren? Hoe kunnen we talenten en kwaliteiten bij kinderen herkennen en voeden? Moeten we het onderwijs anders inrichten? Dit en meer vragen zijn de basis voor het boek Talenten Voeden van Juliette Walma van der Molen, hoogleraar Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek aan de Universiteit Twente. Download het boek gratis!

    Inzicht in dieper leren

    In het boek Talenten Voeden schetst Juliette Walma van der Molen de ingrediënten die nodig zijn om kinderen werkelijk te voeden met de kennis, vaardigheden, houdingen, zelfbeelden en motivaties die hen helpen langdurig en dieper te leren. Alle kinderen hebben kwaliteiten en zijn in staat om zich op hun eigen manier te ontwikkelen, om nieuwsgierige vragen te stellen, hun fantasie te gebruiken, problemen te herkennen en creatieve oplossingen te verzinnen. Het boek geeft op toegankelijke wijze inzicht in de belangrijkste psychologische inzichten over dieper leren en laat zien welke stappen scholen kunnen zetten zonder direct hun hele onderwijs overhoop te halen.

    Voor wie?

    Het boek Talenten Voeden is geschreven voor leerkrachten PO, maar uiteraard ook interessant voor docenten van het VO, beleidsmedewerkers, directeuren, bestuurders, studenten en docenten van de Pabo en voor geïnteresseerde ouders.

    Download hier het boek: https://www.kwto.nl/download/talenten-voeden-download/

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer