• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    30 oktober 2019

    Blijvend waarde creëren met toekomstbestendige businessmodellen

    Het opzetten of doorontwikkelen van een duurzaam regionaal samenwerkingsverband is niet eenvoudig. Het vraagt om een duidelijk beeld van wat er nodig is voor de regio. Daarnaast is een gezamenlijk gevoel van urgentie en een gedeelde visie erg belangrijk om te zorgen voor een blijvende inzet van alle betrokken partijen. Het moet voor iedereen duidelijk zijn wat de toegevoegde waarde van het samenwerkingsverband is en waarom vraagstukken gezamenlijk opgepakt moeten worden.

    Toekomstbestendige businessmodellen

    Om in gezamenlijkheid blijvend waarde te creëren vanuit de regionale samenwerkingsverbanden van Jet-Net & TechNet is het van belang om in te zetten op toekomstbestendige businessmodellen. Maar, wat is een businessmodel eigenlijk? Hoe werk je een duurzaam businessmodel uit? En hoe organiseer je je samenwerkingsverband zo dat je in staat bent op langere termijn succesvol te blijven?

    In de afgelopen zestien jaar is door Jet-Net & TechNet veel kennis en ervaring opgebouwd rondom regionaal samenwerken tussen onderwijs en bedrijfsleven. Omdat ieder samenwerkingsverband op een unieke manier georganiseerd is, kan er binnen het netwerk veel van elkaar worden geleerd. Daarom heeft Jet-Net & TechNet onderzoek gedaan naar de businessmodellen achter succesvolle samenwerkingsverbanden. De publicatie publiek-private businessmodellen voor een duurzame samenwerking bevat succesvolle voorbeelden van samenwerkingen. De publicatie laat zien wat succesvolle aanpakken zijn en hoe deze samenwerkingen zijn georganiseerd.

    Tips voor het maken van een eigen businessmodel

    In deze publicatie worden ook concrete handvatten aangeboden om met je eigen samenwerkingsverband aan de slag te gaan en een eigen businessmodel uit te werken. Interessant voor jouw samenwerkingsverband? Ga dan meteen aan de slag! Download de publicatie businessmodellen. En download het invulbare Canvas.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer