• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    11 oktober 2021

    Bedenk creatieve oplossingen voor een betere planeet met NXplorers Junior

    Wie heeft hét slimme idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten? NXplorers Junior, voorheen ‘bright ideas challenge’, vraagt alle leerlingen uit groep 7 en 8 om hun creatieve oplossingen voor een betere planeet. Tijdens het innovatieve, online onderwijsprogramma van Shell maken leerlingen kennis met het complexe en creatieve denken dat nodig is om positieve verandering teweeg te brengen.

    Door middel van een werkboek en een online platform vol met tips en inspiratie, doorlopen basisscholieren opdrachten rondom drie thema’s: schoon water en sanitair; betaalbare en duurzame energie; verantwoorde consumptie en productie. Eerst leren de leerlingen wat er speelt rondom de 17 Werelddoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of SDG’s). Ze doen inspiratie op door echte innovaties te bekijken en slaan hun eerste ontwerpslag bij het maken van hun eigen waanzinnige windmolen. Daarna begint het echte werk. Aan de hand van ontwerpend leren, werken teams in een paar stappen hun eigen idee uit. Zo origineel, creatief en innovatief als maar kan.

    Handig om te weten

    NXplorers Junior is gratis, incl. een startpakket waarin je toegang krijgt tot de online lesomgeving, werkboeken, voor iedere leerling een starterskit voor de waanzinnige windmolen en een digitale lerarenhandleiding. Verder bevat het drie korte lessen van 15 tot 45 minuten en drie langere lessen van 60 minuten. Er is minimale voorbereiding nodig van de leerkracht, want het NXplorers Junior Platform begeleidt jouw klas door het programma heen. Ideaal dus!

    Uit alle inzendingen selecteert een jury de 15 beste ideeën. Aan het einde van de deelnameperiode worden de winnaars bekend gemaakt. Verzint jullie klas het slimste idee?

    Aanmelden

    Doe ook mee met NXplorers Junior. Ga naar nxplorersjunior.nl/meedoen/ en meld je direct aan!

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer