• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  22 juni 2022

  ASML werkt samen met Mad Science: technieklessen voor alle kinderen in Brainport Eindhoven

  Na de zomer start ASML, vriend van Jet-Net & TechNet, samen met Mad Science een nieuw techniekonderwijsprogramma: ASML Junior Academy. De ambitie is om technieklessen aan te bieden aan alle 271 basisscholen in Brainport Eindhoven. Dit betekent dat ongeveer 60.000 kinderen per jaar technieklessen krijgen van Mad Science via het programma. ASML Junior Academy wil van start gaan in september met 50 basisscholen. Ook worden leraren en pabo studenten opgeleid om deze lessen zelf te kunnen geven.

  De basisscholen hebben drie jaar lang de mogelijkheid om zich in te schrijven. Alle deelnemende klassen  (groep 1 tot en met 8) krijgen zes keer per jaar techniekles waarbij één les ingaat op de rol van de microchip in ons dagelijks leven. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor de start in september. Inschrijven kan via deze link.

  ASML is al lange tijd actief in techniekonderwijs. “Techniek is overal om ons heen en je komt er altijd mee in aanraking: thuis, op school en op het werk. Als we kinderen al vroeg leren wat techniek is en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen, geven we ze een goede basis voor de toekomst. Natuurlijk hopen we dat veel kinderen later kiezen voor een technische studie. Maar hoe dan ook, technische vaardigheden zijn tegenwoordig onmisbaar en we hopen met de ASML Junior Academy scholen en kinderen hierbij te helpen”, zegt Inge Wouters, ASML’s Programma Manager Community Engagement.

  Frank Rienties, oprichter Mad Science, sluit zich daarbij aan en zegt: “In deze samenwerking met ASML kunnen we echt grote stappen zetten. Dit is werkelijk uniek in Nederland. Een prachtige kans om kinderen, leerkrachten, Pabo studenten en ouders op grote schaal kennis te laten maken met techniek.  Dit is echt een programma dat impact zal hebben in de Brainport regio”.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 28 september 2022

  20 jaar Jet-Net: technologie belangrijker dan ooit!

  Dit schooljaar bestaat Jet-Net 20 jaar. Het feestjaar werd afgelopen woensdag 21 september afgetrapt vanuit het Philips Stadion...

  Lees meer
  Nieuws - 20 september 2022

  Technisch bedrijfsleven en leerlingen ontmoeten elkaar tijdens Career Days Zuid

  Vandaag en morgen (20 en 21 september) staat het Nexus gebouw van Fontys Eindhoven even helemaal in het...

  Lees meer
  Nieuws - 19 september 2022

  ScienceMakers Awards 2022: Hét podium voor jong en innovatief talent

  Woensdagmiddag 21 september 2022 worden ruim 100 jongeren als ScienceMaker gehuldigd in het Philips Stadion in Eindhoven. Allemaal...

  Lees meer