• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  22 juni 2022

  ASML werkt samen met Mad Science: technieklessen voor alle kinderen in Brainport Eindhoven

  Na de zomer start ASML, vriend van Jet-Net & TechNet, samen met Mad Science een nieuw techniekonderwijsprogramma: ASML Junior Academy. De ambitie is om technieklessen aan te bieden aan alle 271 basisscholen in Brainport Eindhoven. Dit betekent dat ongeveer 60.000 kinderen per jaar technieklessen krijgen van Mad Science via het programma. ASML Junior Academy wil van start gaan in september met 50 basisscholen. Ook worden leraren en pabo studenten opgeleid om deze lessen zelf te kunnen geven.

  De basisscholen hebben drie jaar lang de mogelijkheid om zich in te schrijven. Alle deelnemende klassen  (groep 1 tot en met 8) krijgen zes keer per jaar techniekles waarbij één les ingaat op de rol van de microchip in ons dagelijks leven. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor de start in september. Inschrijven kan via deze link.

  ASML is al lange tijd actief in techniekonderwijs. “Techniek is overal om ons heen en je komt er altijd mee in aanraking: thuis, op school en op het werk. Als we kinderen al vroeg leren wat techniek is en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen, geven we ze een goede basis voor de toekomst. Natuurlijk hopen we dat veel kinderen later kiezen voor een technische studie. Maar hoe dan ook, technische vaardigheden zijn tegenwoordig onmisbaar en we hopen met de ASML Junior Academy scholen en kinderen hierbij te helpen”, zegt Inge Wouters, ASML’s Programma Manager Community Engagement.

  Frank Rienties, oprichter Mad Science, sluit zich daarbij aan en zegt: “In deze samenwerking met ASML kunnen we echt grote stappen zetten. Dit is werkelijk uniek in Nederland. Een prachtige kans om kinderen, leerkrachten, Pabo studenten en ouders op grote schaal kennis te laten maken met techniek.  Dit is echt een programma dat impact zal hebben in de Brainport regio”.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer