• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  22 juni 2022

  ASML werkt samen met Mad Science: technieklessen voor alle kinderen in Brainport Eindhoven

  Na de zomer start ASML, vriend van Jet-Net & TechNet, samen met Mad Science een nieuw techniekonderwijsprogramma: ASML Junior Academy. De ambitie is om technieklessen aan te bieden aan alle 271 basisscholen in Brainport Eindhoven. Dit betekent dat ongeveer 60.000 kinderen per jaar technieklessen krijgen van Mad Science via het programma. ASML Junior Academy wil van start gaan in september met 50 basisscholen. Ook worden leraren en pabo studenten opgeleid om deze lessen zelf te kunnen geven.

  De basisscholen hebben drie jaar lang de mogelijkheid om zich in te schrijven. Alle deelnemende klassen  (groep 1 tot en met 8) krijgen zes keer per jaar techniekles waarbij één les ingaat op de rol van de microchip in ons dagelijks leven. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor de start in september. Inschrijven kan via deze link.

  ASML is al lange tijd actief in techniekonderwijs. “Techniek is overal om ons heen en je komt er altijd mee in aanraking: thuis, op school en op het werk. Als we kinderen al vroeg leren wat techniek is en hoe ze er zelf mee aan de slag kunnen, geven we ze een goede basis voor de toekomst. Natuurlijk hopen we dat veel kinderen later kiezen voor een technische studie. Maar hoe dan ook, technische vaardigheden zijn tegenwoordig onmisbaar en we hopen met de ASML Junior Academy scholen en kinderen hierbij te helpen”, zegt Inge Wouters, ASML’s Programma Manager Community Engagement.

  Frank Rienties, oprichter Mad Science, sluit zich daarbij aan en zegt: “In deze samenwerking met ASML kunnen we echt grote stappen zetten. Dit is werkelijk uniek in Nederland. Een prachtige kans om kinderen, leerkrachten, Pabo studenten en ouders op grote schaal kennis te laten maken met techniek.  Dit is echt een programma dat impact zal hebben in de Brainport regio”.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 30 november 2023

  Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

  Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

  Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

  Lees meer
  Nieuws - 04 juli 2023

  Morgen begint vandaag; techniek kleurt onze toekomst

  Vorige week publiceerde de Monitor Techniekpact de nieuwe cijfers van de technische onderwijs- en arbeidsmarkt. Hoewel de Monitor...

  Lees meer