• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  02 december 2020

  Veel aandacht voor jonge ScienceMakers: felicitaties van ministers en andere prominenten

  De hele maand november werden jonge ScienceMakers online in het zonnetje gezet en niet door de minsten: onder andere Minister Cora van Nieuwenhuizen, Inge Vossenaar (Directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) feliciteerden de jongeren die een award in ontvangst mochten nemen met speciale videoboodschappen die door duizenden mensen online werden bekeken. Ook deze prominenten zien het belang van talentvolle jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie!

  De zesde editie van ScienceMakers Awards was op meer fronten een bijzondere editie: voor het eerst zijn de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in een online campagne op een voetstuk gezet. Dit zorgde dat nog veel meer mensen dan normaal konden zien hoeveel jong en innovatief talent Nederland in huis heeft. Waar bij een fysiek event honderden toeschouwers aanwezig kunnen zijn, hebben nu duizenden mensen kennis kunnen maken met de ScienceMakers via onder meer sociale en ook regionale media.

  Mooie boodschappen

  Dat de ScienceMakers volop gezien zijn én gewaardeerd worden blijkt ook het grote aantal speciale felicitatieboodschappen die de jonge talenten dit jaar ontvingen. Hieronder nog een greep uit de vele speciale boodschappen aan de ScienceMakers:

  • Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: “Allemaal slimme oplossingen voor vragen waar we nu mee bezig zijn. Jullie helpen ons enorm en daar mogen jullie super trots op zijn.” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Inge Vossenaar, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW: “Van harte gefeliciteerd, mede namens alle collega’s van het ministerie van Onderwijs. We zijn ontzettend trots op wat jullie hebben laten zien.” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Thea Koster, voorzitter Nationaal Techniekpact: “Mooi om te zien dat jullie, als jonge generatie, al in staat zijn om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken.” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Dr. Robbert Dijkgraaf, universiteitshoogleraar: “Ik vind de ScienceMakers fantastisch. We hebben echt de jeugd en volgende generaties nodig om een betere wereld te maken.” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland: “Ik hoop dat jullie de creatieve, vernieuwende manier van denken en doen – die jullie hebben gebruikt in deze wedstrijd – blíjven vasthouden.” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Anko van Hoepen, vicevoorzitter PO-Raad: “Wat mooi om jullie te mogen feliciteren met deze bijzondere prestatie, ik ben erg trots op jullie!” Bekijk de complete boodschap hier.
  • Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad: “We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen. Gaat het allemaal wel lukken dit op te lossen? Maar na het bekijken van jullie projecten overwint ruimschoots het optimisme.”
  • Hans de Jong, President Philips Nederland: “Ik ben onder de indruk van jullie innovatieve ideeën die helpen om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen op te lossen. We hebben jullie hard nodig.” Bekijk de complete boodschap hier.

  ScienceMakers ambassadeurs van de technologie
  ScienceMakers zijn ambassadeurs voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken en voor het volgen van je passie. Deze tijd bewijst nog eens extra dat we al dit innovatieve talent hard nodig hebben om op hoog niveau mee te blijven draaien in de wetenschap, technologie en maken. Nieuwsgierigheid is de voedingsbodem van nieuwe ideeën, creativiteit en vindingrijkheid. Dat leidt tot innovatie. Dat is ook de kracht van ons land. Of nu gekeken wordt naar het watermanagement dat wereldfaam geniet of architectonische hoogstanden die wereldwijd worden ingezet. Aan de basis van deze successen staat goed onderwijs. Aandacht voor wetenschap, technologie en maken op school is daarbij onmisbaar. ScienceMakers zet zich in om jongeren in Nederland hun talenten voor (bèta)techniek en science te laten ontdekken. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor een studie en baan in deze richting.

  ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact, dat wordt uitgevoerd door Jet-Net & TechNet, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie. Kijk voor meer informatie op www.sciencemakers.nl.

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 04 april 2024

  Jet-Net herinneringen uit het veld

  De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

  Lees meer
  Nieuws - 26 maart 2024

  Jet-Net gaat regionaal verder

  De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

  Lees meer
  Nieuws - 06 maart 2024

  Career Days van start in Zwolle

  Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

  Lees meer