• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    04 december 2020

    44 Brabantse schoolklassen de ruimte in met André Kuipers

    Astronaut André Kuipers nam woensdag 2 december 44 basisschoolklassen in Brabant en Limburg mee de ruimte in! In een uur beantwoordde de ruimtereiziger de meest uiteenlopende vragen van de nieuwsgierige leerlingen. Wat miste hij het meest toen hij in de ruimte was? En is ruimtevaart slecht voor het milieu? Staand voor een groen scherm en met een videoverbinding met de klassen nam hij uitgebreid de tijd voor de vragen. De missie? Kinderen op een leuke manier in aanraking brengen met techniek!

    André Kuipers vertelde zijn verhaal ondersteund met spectaculaire, interactieve beelden uit de ruimte. Zo liet hij de leerlingen in de klas springen om zwaartekracht te ervaren en vertelt meteen wat interessante feiten over die zwaartekracht: “met een snelheid van 28.000 kilometer per uur val je niet meer terug op aarde, maar ga je er omheen. Het ruimteveer gaat negen keer sneller dan een kogel uit een geweer komt en dertig keer sneller dan een vliegtuig. Als je acht kilometer van school woont, ben je er in één seconde”, aldus de astronaut.

    Terugblik

    De online College Tour van de astronaut werd georganiseerd door Fontys Hogeschool Kind en Educatie in samenwerking met Brainport, Techniekpact en Jet-Net & TechNet. Benieuwd hoe het eruit zag? Bekijk onderstaande terugblik!

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 02 juni 2023

    ‘Leerlingen gaan aan, aan voor techniek. Hoe gaaf is dat?’

    Provincie Gelderland stimuleert basisscholen om wetenschap- en techniekonderwijs (W&T) op te nemen in het bestaande curriculum. Om een...

    Lees meer
    Nieuws - 08 mei 2023

    ‘Door corona is de context van techniek cruciaal gebleken’

    Jongeren hebben meer behoefte aan praktijkopdrachten en context in de les, dat blijkt uit dit onderzoek dat wij...

    Lees meer
    Nieuws - 03 mei 2023

    ‘Er liggen veel kansen in het verhelderen van het beeld dat leerlingen van techniek hebben’

    Ieder schooljaar zijn er opnieuw veel leerlingen die talent hebben voor bètatechniek, maar uiteindelijk niet kiezen voor een...

    Lees meer