• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    10 november 2017

    1400 leerlingen maken kennis met technologische beroepen tijdens Jet-Net Career Day West

    Aanstaande 14 en 15 november bezoeken 1400 leerlingen de Jet-Net Career Day bij de TU Delft. Tijdens dit evenement maken 4 havo en 5 vwo’ers kennis met verschillende technologische beroepen en studies. Zij bezoeken onder begeleiding van een student meerdere stands, waarbij de leerlingen zelf aan de slag kunnen bij de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen.Studie- en beroepskeuze op basis van ervaringenOm leerlingen te helpen met het maken van een onderbouwde studie- en beroepskeuze gaat de samenwerking tussen school en bedrijf verder dan het evenement alleen. De 185 deelnemende Jet-Net scholen ondernemen van brugklas tot het eindexamen doorlopend activiteiten met het bedrijfsleven, ingebed in het curriculum van de school. Elk schooljaar wordt ingevuld met gastlessen, bedrijfsbezoeken en projecten in samenwerking met lokale en regionale technologische bedrijven. Daarnaast nemen de scholen aanvullend deel aan landelijke activiteiten als de Jet-Net Career Day, debatwedstrijd Meet the Boss, de Junior Innovation Challenge en Jet-Net Webcasts. De duurzame samenwerkingsverbanden van soms al 15 jaar zorgen er voor dat leerlingen vaker, maar bovenal met meer ervaring kiezen voor een bètatechnische toekomst.

    Delft versterkt samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

    Al meerdere Delftse bedrijven en instellingen zijn bij het netwerk aangesloten, waaronder TNO, DP6, 3M, DSM, De Haagse Hogeschool, INholland Delft en TUDelft. Op 15 november zal het netwerk worden uitgebreid met de NEN. Tijdens een feestelijke netwerklunch zal de organisatie de samenwerkingsovereenkomst met Jet-Net tekenen. De NEN zal een contextrijke samenwerking aangaan met het Grotius College. Ook het Revius Lyceum Maassluis zal tijdens de bijeenkomst de samenwerking met DSM bekrachtigen. Aletta Hekker, wethouder Gemeente Delft en Jeanine van Barlingen, HR Manager Shell Pernis zullen tijdens dit heuglijke moment komen spreken.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer