• Actueel

 • Ook deelnemer worden?

  Lees meer
  06 november 2018

  1500 leerlingen havo, vwo én vmbo ervaren technologisch bedrijfsleven tijdens Career Day in Veldhoven

  Op 6 en 7 november nemen 1500 vmbo, havo en vwo leerlingen deel aan de Jet-Net & TechNet Career Day in het techniekHuys in Veldhoven. Tijdens dit evenement krijgen de leerlingen de kans om verschillende technologische beroepen en bedrijven te ervaren. Zij bezoeken onder begeleiding van een student meerdere stands, waarbij de jongeren zelf aan de slag kunnen in verschillende workshops.

  Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Daarom werken er binnen Jet-Net & TechNet honderden bedrijven en scholen samen, om leerlingen en docenten in contact te brengen met contexten uit het technologisch bedrijfsleven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van een bewuste studie- en carrièrekeuze.

  Tijdens de Career Day worden meer dan 31 workshops ingevuld door bedrijven en onderwijsinstellingen aangesloten bij het netwerk. Op deze manier doen de leerlingen een divers beeld op van technologische beroepen en studies. Zo kunnen zij onder andere ASML, Philips en Vanderlande in één dagdeel bezoeken. Daarnaast wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan opleidingsmogelijkheden in stands van bijvoorbeeld Zuyd Hogeschool en Maastricht University.

  Dit jaar is de Career Day voor het eerst ook toegankelijk voor vmbo-tl leerlingen uit het derde jaar. Zij hebben, gezien hun keuze voor een technisch profiel, al interesse in techniek en het is de uitdaging om deze interesse verder uit te bouwen. Lianne van den Wittenboer, regiocoördinator Jet-Net & TechNet: “De bedrijven in onze regio hebben een grote vraag naar technisch personeel, zowel vakmensen van het mbo als technici met een hbo- en wo-achtergrond. De bedrijven doen graag mee aan de Career Day om leerlingen van het vmbo, havo en vwo te inspireren en hen een reëel en positief beeld geven om zich te kunnen oriënteren op toekomstige beroepen. Vervolgens kunnen zij een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding en carrière.’’

  Terug naar overzicht

  Meer nieuws

  Nieuws - 11 oktober 2021

  Bedenk creatieve oplossingen voor een betere planeet met NXplorers Junior

  Wie heeft hét slimme idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten? NXplorers Junior, voorheen 'bright ideas...

  Lees meer
  Nieuws - 01 oktober 2021

  De Grootste Online Escaperoom: nu thuis beschikbaar!

  Vandaag - 1 oktober 2021 - wordt, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste...

  Lees meer
  Nieuws - 07 september 2021

  Techport Technologieweek 2021: 4 t/m 8 oktober

  De Techport Technologieweek vindt dit jaar van 4 t/m 8 oktober plaats. Deze week heeft tot doel om...

  Lees meer