Ook deelnemer worden?

Lees meer

Werkboek W&T: hoe start je?

Een groeiend aantal basisscholen wil starten met wetenschap en techniek. Maar hoe pak je dat aan? Starten met W&T brengt – naast onderwijsinhoudelijke – een aantal organisatorische vragen met zich mee. Om schoolteams daarbij te ondersteunen, is dit handige W&T werkboek ontwikkeld.

Werkboek

Voor elke basisschool die een begin wil maken met W&T-onderwijs is het handige werkboek: ‘Zo maakt jouw basisschool een vliegende start met Wetenschap & Techniek’ speciaal gemaakt. We willen je laten zien hoe je met zo min mogelijk inspanning een goede start kan maken met wetenschap en technologie. Met dit werkboek helpen we jou en je collega’s in zes concrete stappen op weg! Elke stap biedt je een werkblad met praktische tips & tricks. Het werkboek is gemaakt vanuit het idee dat je zoveel mogelijk aansluit bij wat er op school al in huis is aan kennis, materiaal en bestaande methodes.

Ervaringen

Ook zorgen collega-scholen voor de nodige inspiratie. Collega leerkrachten, directeuren of techniekcoördinatoren delen namelijk hun ervaring over hoe zij het hebben aangepakt. Dat doen zij door hun eigen ‘aha’-moment te benoemen, waar jij je voordeel mee kunt doen. De bijbehorende video’s vind je hier.

Klik hier om het werkboek te openen en downloaden.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie