Ook deelnemer worden?

Lees meer

Korte lesideeën

Op zoek naar korte W&T-lesideeën? De Aha!-vragengenerator is een praktische tool met kosteloze en inspirerende lesideeën voor leerkrachten op de basisschool. Hiermee kunnen leerkrachten samen met de kinderen tijdens een digibordles van slechts 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord op een wetenschap en techniek vraag. Met deze tool wordt het heel makkelijk en ook leuk om met wetenschap en techniek in de klas aan de slag te gaan. Lees hier de ervaringen van andere docenten.

Hoe werkt de Aha!-vragengenerator?

Als je de rode knop als gadget hebt meegenomen van een beurs of event, dan is het een kwestie van inpluggen op de computer of het digibord. Als je daarna op de rode knop drukt start de Aha!-vragengenerator automatisch op en kun je aan de slag met een van de inspirerende lesideeën. Bij iedere druk op de knop verschijnt er een volgende W&T-vraag.

aha knop

N.B.: De rode knop werkt alleen niet op de mac, daar opent de browser niet. Wil je de korte lessen gebruiken op de mac, dan kun je gewoon naar de website. Niet in het bezit van een rode knop? Je kunt ook gebruikmaken van de W&T-lesideeën zonder via de website: www.ahaindeklas.nu.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie