Ook deelnemer worden?

Lees meer

Handout: doorgaande leerlijn W&T met de 7 werelden van techniek

De provincie Gelderland heeft alle Gelderse basisscholen de afgelopen tijd ondersteund bij de implementatie van hun Wetenschap en Technologie (W&T) onderwijs. Het project bevatte speciaal ondersteuningsaanbod en er werden verschillende onderzoeken uitgevoerd. Eén van deze onderzoeken is ‘Focus op Wetenschap en Techniek: opzetten van een doorgaande leerlijn W&T met de 7 werelden van techniek.’

Dit onderzoek is uitgevoerd door de Veluwse Onderwijsgroep. Ze zijn een pilot gestart waarin onderzocht werd hoe een basisschool komt tot een doorlopende leerlijn W&T, passend bij de school en de onderwijsvisie. Ze hebben bij dit onderzoek gebruik gemaakt van de 7 werelden van techniek. De resultaten zijn verwerkt in een handige handout, zodat iedereen kan profiteren van de opgedane kennis. Het document biedt leerkrachten inzicht in de doelen en biedt praktische handvatten om invulling te geven aan W&T binnen het huidige onderwijscurriculum.

Download de handout

Naast dit onderzoek voerde Iselinge Hogeschool ook een onderzoek uit waarbij ze gebruik maakte van academische werkplaatsen. Wil je meer weten over het project ‘Wetenschap en technologie in het DNA van het Gelderse basisonderwijs’? Neem contact op met Marike van Wezenberg (m.vanwezenberg@jet-net.nl).

Terug naar overzicht

Meer inspiratie